Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärven koulu-uhkaus oli yhden nuoren kirjoittama – poliisin mukaan ei vaaraa

Poliisi on selvittänyt, että Siilinjärvellä Siilinlahtea koskevan koulu-uhkauksen oli kirjoittanut nuori henkilö, joka on toisen koulun oppilas. Uhkaus oli julkaistu viikonloppuna Snapchat-viestipalvelussa, josta se oli levinnyt muiden nuorten tietoon.

Poliisin mukaan uhkauksen kirjoittajan henkilöllisyys on selvitetty eikä tapaukseen liity vaaraa. Koulua voi käydä Siilinlahden koululla normaalisti.

Poliisit seurasivat tilannetta koulun ympäristössä maanantaiaamuna, kunnes viestin kirjoittaja saatiin selville ja varmistettua, että kyse ei ole oikeasta vaaratilanteesta.

Pohjois-Savossa on viime vuosina tehty ilkivaltaisia koulu-uhkauksia ainakin Siilinjärven, Kuopion ja Iisalmen kouluissa. Uhkausviestien kirjoittajat ovat pääosin olleet nuoria poikia, jotka ovat hakeneet huomiota tai halunneet kiusata muita viesteillään.

Siilinjärven tapauksessa poikkeuksellista oli ainoastaan se, että ilkivaltainen uhkailu kohdistui alakouluun. Yleensä ilkivallan kohteena ovat olleet yläkoulut.