Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Kumpulainen on Uutis-Jousen uusi päätoimittaja

Uutis-Jousen päätoimittajaksi on nimitetty 1. kesäkuuta 2022 alkaen Jussi Kumpulainen.

Nykyinen päätoimittaja Tarja Lappalainen jatkaa va. päätoimittajana Iisalmen Sanomissa, jonne hän siirtyi kesällä 2021.

Siilinjärvellä asuva 30-vuotias Jussi Kumpulainen on jo tuttu toimittaja Uutis-Jousen lukijoille, sillä hän tuli lehteen töihin vuonna 2017.

Kumpulainen on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Helsingissä. Savolaistuminen alkoi yläkouluikäisenä Pielavedelle muuton myötä.

Toimittajan uransa hän aloitti vuonna 2010 kesätoimittajana Pielavesi-Keiteleessä. Alaa hän on opiskellut Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Helsingissä.

Lehden tehtävä on tarvittaessa silittää kultaista kaurista myös vastakarvaan.

Jussi Kumpulainen

Viimeisen vuoden Kumpulainen on toiminut Uutis-Jousen vastaavana toimittajana päätoimittaja Lappalaisen työskennellessä Iisalmessa.

Toimituksen johtaminen on siis jo tuttua työtä.

– Uutis-Jousi on vuosikymmenten saatossa vahvasti vakiinnuttanut asemansa levikkialueensa paikallislehtenä, joten työtä on hyvä jatkaa, Kumpulainen sanoo.

Lehden ulkoasu muuttui muutama viikko sitten modernimmaksi ja suuri muutos viime vuosina on ollut Uutis-Jousen nettijulkaisun vahvistuminen.

Verkkolehden kautta lehden tilaajat saavat entistä laajemmin luettavakseen uutisia ja henkilöhaastatteluja – usein jo ennen paperilehden ilmestymistä.

– Ei ole Uutis-Jousta joka ilmestyy erikseen printissä ja erikseen verkossa. On yksi Uutis-Jousi, jolla on kaksi julkaisukanavaa, Kumpulainen kiteyttää.

– Nettijulkaiseminen antaa myös uusia mahdollisuuksia, sillä netissä palstatila ei lopu kesken. Tämä antaa mahdollisuuden julkaista esimerkiksi kuvia laajemmin. Torstaisin ilmestyvä paperinen Uutis-Jousi pysyy silti edelleen vahvana.

Kumpulainen sanoo, että Uutis-Jousi toimii levikkialueella, joka on lehden tekijöille mielenkiintoinen ja kiitollinenkin.

– On aika harvinaista, että pääsee johtamaan paikallislehteä kunnassa, Siilinjärvellä, joka on kehittyvä ja jonka väkiluku kasvaa. Täällä riittää paljon hyvää kerrottavaa, mutta lehden tehtävä on tarvittaessa silittää kultaista kaurista myös vastakarvaan eli olla rakentavasti kriittinen.

– Vuorostaan Maaninka on vahvaa maaseutualuetta, joka menestyy Kuopion kyljessä. Jatkossakin pyrimme uutisoimaan maaninkalaisten arkielämää koskettavat uutiset ja löytämään ilmiöitä kerrottavaksi eri kyliltä. Maaningallahan on hienoa kylätoimintaa. Juttuvinkkejä saa lähettää, Kumpulainen sanoo.