Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anniina Väisänen aloittaa vakituisena toimittajana Uutis-Jousessa

Nimitys

Uutis-Jousesta kuuluu jälleen nimitysuutisia. Kesäkuun alussa päätoimittajana aloitti Jussi Kumpulainen ja nyt lehden vakituiseksi toimittajaksi on nimitetty kuopiolainen Anniina Väisänen.

Väisäsen ura Uutis-Jousessa alkoi aikoinaan Maaningan yläasteella, jossa hän työskenteli lehtemme koulutoimittajana. Käytyään lukion Siilinjärvellä Väisänen opiskeli Jyväskylän yliopistossa ja valmistui maisteriksi kaksi vuotta sitten. Hänen pääaineenaan oli Suomen historia ja opiskeluihin kuului myös viestintää.

Maaninkalaissyntyinen Väisänen, 29, on työskennellyt viitenä kesänä lehtemme kesätoimittajana ja viimeisen vuoden ajan sijaisena, joten lehden rutiinit ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Millaisin mielin Väisänen tarttuu vakituiseen toimittajantyöhön?

–  Toki innokkain mielin. Vaikka lehti on tuttu, koen, että minulla on vielä paljon opittavaa tästä työstä, Väisänen sanoo.

Uutis-Jousella on juuri takanaan ulkoasu-uudistus ja myös nettijulkaisemiseen panostetaan entistä enemmän, mikä on opetteluttanut koko henkilökuntaa.

– Uutis-Jousi on muuttunut ulkoisesti, mutta lehden ydinajatus on edelleen sama – palvella oman levikkialueen asukkaita. Eli uutisoimme ja kerromme niistä asioista, jotka ovat Siilinjärvi–Maaninka alueen asukkaille tärkeitä. Pyrimme pääsemään lähelle oman alueen ihmisiä ja heidän arkeaan. Toivon, että tässä ollaan onnistuttu ja onnistutaan.

Paikallislehdessä toimittajan on oltava monitaitoinen ja pystyttävä tuottamaan juttuja kaikenlaisista aiheista. Jokaisella toimittajalla on myös omat vahvuusalueensa ja mielenkiinnon kohteensa. Väisäsen kohdalla ne liittyvät, koulutustaustankin vuoksi, paikallishistoriaan, mihin liittyen hän on jo tehnyt monia ansiokkaita juttuja.

Maaninkalaistaustaisena Maaningan alueen asia ovat hänelle tuttuja ja läheisiä.

– Maaningalta voi vielä rohkeammin esittää meille juttuideoita. Ollaan yhteyksissä, niin saadaan mielenkiintoisia juttuja lukijoiden iloksi.