Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SiiPen naiset katkaisivat tappioputkensa

Kaksi siilinjärveläistä B-tyttöjen Idän joukkueeseen.

Pesäpallo

Siilinjärven Pesiksen naisten edustusjoukkue katkaisi keskiviikkoiltana Jyväskylässä puolenkymmenen ottelun tappioputkensa kukistamalla Kirittärien kakkosjoukkueen supervuoroparin jälkeen 2–1 (3–0, 2–9, s4–2).

SiiPe esitti ensimmäisellä jaksolla alkukauden parhaita ulkopelejään kesytettyään ennakkosuosikki Kirittärien lyöntipelin. Toisella jaksolla Siipettäret ei siinä onnistunut ulkopelivirheidensä vuoksi, mutta supervuoroon löytyi uusi isku ja itseluottamus. Kolme juoksua ottelussa lyöneen kakkospalkittu Siiri Väistölän ja ykköspalkittu Tiia-Mari Veikanmaan kunnarin johdolla SiiPe voitti supervuoron ja koko ottelun. Veikanmaan kakkospuolen läpilyönti oli voittojuoksu. Etenijäjokeriksi siirretty Aino Mononen toi kolme juoksua.

SiiPen avausjakson ja supervuoroparin tiivistynyt ulkopeli hieman uudistuneella kokoonpanolla tuotti kahden pisteen voiton, vaikka sisäpelin tehotilastoissa Kirittäret oli edellä.

– Pelaajat pystyivät nyt rohkeisiin lyöntiratkaisuihin eivätkä epäonnistumiset jääneet painamaan. Ulkopeli oli alkukauteen nähden ehjempää toista jaksoa lukuun ottamatta. Voitto oli tärkeä jatkoa ajatellen, totesi pelinjohtaja Tommi Luostarinen.

Voitto oli Siipettärille kauden toinen yhdeksästä pelistä. Sarja-asema Ykköspesiksen pohjoislohkon viimeisenä ei helpottunut, kun naapurijoukkue Puijon Pesis otti myös 2–1 -vierasvoiton Ylivieskassa. Putoamisuhkarajan yläpuolelle yli kuudennelle sijalle on matkaa seitsemän pistettä.

– Ei tässä hätää ole, kun runkosarjapelejä on jäljellä 15 ja jaossa 45 pistettä. Toki kolmen pisteen täysvoitot ovat tervetulleita. Ne vaativat koko ottelun tasapainoista peliä ja virheiden pysymistä vähissä niin ulko- kuin sisävuoroissakin, totesi pelinjohtaja Tommi Luostarinen luottavaisena.

SiiPen naisten seuraava kotiottelu on Mantulla lauantaina klo 16 Kankaanpään Mailajunioreita vastaan.

Luostarisen johtamat SiiPen B-tytöt hävisivät edellisiltana kotikentällään Kajaanin Pallokerholle 0–1 (4–7, 1–1). Eväitä oli pistesaalistukseen toisen jakson tiivistyneen ulkopelin myötä, mutta voittojuoksuun ei joukkue kyennyt lopun ajolähtöpainostuksessaan. Teholukemissa eli kolmostilanteissa ja kärkilyönneissä pikkusiipettäret olivat edellä, mutta kotiutuksista puuttui tarkkuus. Siiri Väistölä (I) ja Essi Kettunen (II) palkittiin.

SiiPen on B-tyttöjen alkusarjalohkonsa viimeisenä ja yltäminen jatkopeleihin on jo vaikeaa ellei voittoja tule putkessa.

Ilonaihetta tuli keskiviikkoiltana lisää, kun Pesäpalloliitto ilmoitti vasta 15-vuotiaan C-tyttö Tiia-Mari Veikanmaan valinnasta alle 18-vuotiaiden B-tyttöjen Idän joukkueeseen. Lisäksi SiiPen B-tyttöjen ja naisten pelinjohtaja Tommi Luostarinen on Idän B-tyttöjen kakkospelinjohtaja Kajaanin PK:n Manu Vartian aisaparina. Kummallekin siipeläiselle arvo-otteluedustus on ensimmäinen ja ehkä pieni yllätys, kun sarjamenestys ei ole kummoinen. Veikanmaa on kuitenkin loistanut kentälle menon varmuudellaan kärkietenijänä ja palkittu useissa peleissään.

Lisäksi toissa syksynä SiiPestä Joensuun Mailaan vahvuuteen siirtynyt Johanna Pirskanen valittiin Idän naisten joukkueeseen. Miesten ja B-poikien valinnat julkistetaan myöhemmin.