Nimipäivä: | Ihmisten seurassa viihtyvä Päivi ajaa päivisin taksia ja tanssii iltaisin lattareita

Maaningan Ahkiolahdesta kotoisin oleva Päivi Marin-Tolonen on oikeastaan asunut aina Maaningalla, muutaman vuoden Kuopiossa asumista lukuun ottamatta.

– Asuttiin Ahkionlahden kanavan lähellä omakotitalossa. Isä toimi sisävesiluotsina ja ajoi taksia. Veljiä oli kaksi ja yksi pikkusisko. Kävin lukion Siilinjärvellä ja sen jälkeen Kuopiossa kauppaopiston. Kuopioon jäin kahdeksaksi vuodeksi. Sitten tapasin mieheni ja muutin takaisin Maaningalle.

Päivi toimi koulunkäynninohjaajana kahdeksantoista vuotta. Nyt hänellä on oma taksiyritys.

– Koulunkäynninohjaajan töistä oli aina kesäkaudeksi lomautus. Ajoin silloin naapurin taksia. Sitten virisi ajatus, että voisin perustaa oman taksifirman. Ja niin minulla on ollut oma yritys vuodesta 2014 lähtien.

Firma työllistää Päivin lisäksi yhden henkilön. Kahdella autolla on ajettava, että saa sovitut ajot hoidettua. Sotekyydit, eli vanhusten virkistys- ja asiointikyydit sekä kauppojen kuriiripalvelu ja muut ajot.

Äiti sanoi minulle aikoinaan, että oot niin laiska lutvetuinen.

Päivi Marin-Tolonen

Tanssi on Päiville rakas harrastus ja kuorossakin hän on laulanut aiemmin.

– Tanssimassa käyn kolme kertaa viikossa yksilö lattaritunneilla. Tunnit ovat Kurolanlahdessa ja välillä kirkonkylällä päiväkodin salissa. Olen myös ohjannut tanssia tanssikoulun palveluksessa. Mieheni kanssa käytiin Raili Tillin tunneilla.

Päivi asuu tällä hetkellä Haatalassa kauniilla paikalla järven rannalla. Sen myötä hän on innostunut uimaan ja käy järvessä marraskuulle saakka.

Itseään hän kuvaa rauhalliseksi, ajattelevaksi ja pohtivaksi ihmiseksi.

– Olin lapsena villi ja utelias, mutta koulumaailma typisti. Minusta parasta tanssin jälkeen on keskustelu ihmisten kanssa. Äiti sanoi minulle aikoinaan, että oot niin laiska lutvetuinen. Seuraneiti olisit hyvä, muuhun sinusta ei oo. No osittain hän oikein ennusti. Taksikuskina toimiessa saan seurustella asiakkaiden kanssa, nauraa Päivi.

Päivillä on teoria siitä miten hän on nimensä saanut.

– Minulla on kaksi vuotta vanhempi serkku Päivi nimeltään. Isä oli aikoinaan sanonut, että kumpa hänkin saisi tuommoisen pienen tytön. Sittenpä se toive toteutui ja minä synnyin. Minutkin kastettiin Päiviksi.

– Mutta ihan tärkeintä elämässäni on usko. Pyhä kolminaisuus, usko ikiaikaiseen Jumalaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat