Siilin Ratsastajien Laura Laukkanen taituroi palkintosijoille kansallisissa kotikisoissa

Siilin Ratsastajien Laura Laukkasella oli onnistunut viikonvaihde viikko sitten kotiareenalla Siilinjärvellä järjestetyissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa.

Laukkanen ja hänen suomenhevosratsunsa Popkatti taituroivat kahden päivän aikana yhden luokkavoiton, kakkossijan ja viitostilan.

Tiukimmat otatukset nähtiin Prix de Suomenratsut -pääluokassa. Voittoon ratsasti äitiyslomalta tositoimiin palannut Suonenjoen Vasama Ridersin Eeva Rönkkö ja hänen hevosensa Mikupas prosentein 67,619.

Kakkoseksi sijoittunut SiRan Laura Laukkanen–Popkatti ja kolmanneksi tullut Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajien Jukka Martikainen–Ypäjä Jalmari saavuttivat tasatuloksen 67,143, mutta Laukkanen vei toisen sijan tuomaripisteytyksellä.

Kuopion Ratsastajia edustava maaninkalainen Emmi Väisänen–Rokki-Vaari oli neljäs prosentein 66,548.

– Sössin yhden laukannoston ja voitto meni siinä. Vastus oli kova. Hienoa oli nähdä SM-mitalistit Eeva ja Mikupas pitkästä aikaa radalla ja kisata heitä vastaan. Jukan kanssa oli koko viikonlopun tiukka taistelu ja tällä kertaa onni oli puolellani, Laukkanen kertasi.

Hauska yhteensattuma oli se, että Laukkanen ja Martikainen kokosivat myös helposta A-luokasta tasan samat prosentit 67,885, mutta Laukkanen vei jälleen voiton paremmalla päätuomarin arvostelulla.

Viikon loppupuolella Laukkanen ja Poppis suuntaavat Ypäjälle, jossa on Pohjola Tourilla vastassa koko Suomen parhaimmisto.

– Isot kisat jännittävät aina enemmän. Niistä tarvitaan kokemusta ja rutiinia, jotta tekeminen rentoutuu. Kauden päätavoitteenamme on Pohjola Tourin lisäksi syyskuussa järjestettävät SM-kisat.

Kotikisat olivat järjestävälle seuralle muutoinkin menestyksekkäät.

Sini Shemeikka ja Caramel Grey nappasivat voiton ja kakkossijan HeA-luokissa.

Aluetason helppo B-luokka oli siralaisten heiniä, kun viisi ensimmäistä sijaa menivät siilinjärveläisedustajien nimiin. Palkinnoille pääsivät Elina Toivanen–Klarino, Maiju Kajan–Cormadam ja Maiju Kajan–Flash.

Lisäksi toisessa HeB-luokassa Inka Kansala ja Klarino olivat kolmansia.

Kisaviikonvaihde oli kokonaisuudessaan onnistunut myös kilpailunjohtaja Milla Lompolan mukaan.

– Isojen kisojen järjestäminen oli pitkän pohdinnan tulos. Talkooväestä on pulaa, mutta päätimme tarttua haasteeseen, sillä viime vuonna saamamme palaute oli niin positiivista. Tälläkin kertaa kaikki meni hyvin ja kisat sujuivat ongelmitta.

Osallistujia oli edellisvuotta vähemmän, mutta sille löytyi luonteva selitys.

– Heti alkukesästä koronatauon jälkeen kisoihin oli tunkua, ja kvaalien suorittaminen houkutteli paikan päälle ratsastajia kauempaakin. Tänä vuonna kansalliset kokosivat myös hyvin ratsukoita, vaikka ihan samoihin määriin ei yllettykään. Luokissa oli kuitenkin kiitettävästi osallistujia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat