Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murheellinen pesisviikonloppu SiiPellä

Tappiot kolmelle nais- ja miesjoukkueelle – B-tytöt jatkoon.

Pesäpallo

Viikonloppu oli murheellinen Siilinjärven Pesiksen kahdelle naisjoukkueelle ja miesjoukkueelle, kun ne hävisivät kaikki neljä otteluaan saamatta yhtään sarjapistettä. Miehet sentään voittivat keskiviikkona kotiottelunsa, mikä säilytti joukkueen mahdollisuuden nousukarsintoihin.

Naisten edustusjoukkue hävisi perjantaina Ykköspesiksen toiseksi viimeisen ottelunsa Ylivieskassa 0–1 (2–3, 5–5) huolimatta kovassa kotiutusvireessä olevan Outi Venäläisen lyömästä neljästä juoksusta. Toisella jaksolla SiiPe kehitti kolmen juoksun takaa hyvän kirin viimeisen vuoroparin tasoittavalla, mutta pääsi vain tasoihin.

Kun Puijon Pesis saalisti viikonlopun vieraspeleistään neljä pistettä, sinetöityi Siipettärien jumbosija ennen keskiviikkoillan vierasottelua Kuopiossa Puijoa vastaan. PuPella on mahdollisuus nousta kuiville, mutta se vaatii voittoa SiiPestä ja rästipelissä Pattijoesta. Todennäköisin SiiPen putoamiskarsintavastustaja on kuitenkin Puijo.

Antti Rönkön johtama SiiPen naisten kakkosjoukkue hävisi Kymenlaakson vierasturneella Kuusankosken Puhdille 0–1 (2–10, 5–5) ja Haminan Palloilijoiden kakkosjoukkueelle samoin 0–1 -lukemin (3–3, 4–21). Kahdesta tiukasta tasatulokseen päätyneestä jaksosta huolimatta SiiPe 2 ei saanut Savoon pistettäkään. Yhteensä 1+5 juoksua iskenyt Anna Åman ja lukkari Ronja Varis palkittiin molemmissa otteluissa.

Suomensarjalohkossaan viidentenä oleva reservijoukkue voi yhä päästä neljän parhaan nousukarsintoihin voittamalla tiistaina 9.8. Mantulla pisteen edellä sarjataulukossa olevan Kirittäret 3:n. Tuolloin vastaan tulisi uudelleen Kuusankoski.

Tiistai voi olla ratkaiseva peli-ilta SiiPen miesjoukkueellekin suomensarjalohkon nousukarsintoihin, kun se matkaa Jyväskylään Kirittäret juniorien vieraaksi. Voitto parantaisi mahdollisuuksia sarjan kolmanneksi tai neljänneksi, kun edessä on kotipeli Mantulla 16.8. lohkoykkönen Jyväskylä Kiri 2020:a vastaan. SiiPe kamppailee Kiteen 2:n ja Hamina 2:n kanssa jatkopeleistä.

Kakkossija ja nousukarsinnan kotietu karkasivat SiiPeltä lauantaina 0–2 -tappioon (1–4, 3–4) Imatralla IPV 2:a vastaan. Joukkue kärsi muutamien runkopelaajien puutteesta ja pelinjohtaja Riku Tolonenkin joutui jokeriksi vuosien pelitauon jälkeen. Vastaavasti IPV 2 oli saanut pari superpesistaustaista pelaajaa vahvistukseksi. Keskiviikkoiltana SiiPe voitti yli kolmituntisessa värikkäässä ja noin 250-päistä yleisöä säväyttäneessä maratonottelussa IPV 2:n Mantulla 2–1 (2–5, 5–2, 1–1, 3–0). Kotipelissä palkittu Toni Toivanen iski SiiPelle otteluissa yhteensä viisi juoksua.

Viikon valonpilkku oli SiiPen alle 18-vuotiaiden B-tyttöjoukkue, joka voitti ennen viikonloppua alkusarjan viimeiset ottelunsa voittoputkensa huipennukseksi. Tommi Luostarisen johtama joukkue sijoittui alkusarjassa toiseksi ja jatkaa karsintapelejään Lapuan Virkiää vastaan ensin vieraskentällä ja sitten Mantulla peli-iltojen ollessa vielä avoinna.

Pikkusiipettäret kukistivat Kempeleen Kirin vieraskentällä 2–1 (4–2, 2–8, 0–0, 5–1) kotiutuskisan jälkeen ja alkusarjan päätöskotipelissä Joensuun Mailan 2–0 (10–4, 10–2). Molemmissa otteluissa SiiPestä palkittiin yhteensä kahdeksan juoksua lyönyt Sara Koivikko ja Ninni Pasanen.