Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varastorakennuksen katto tuhoutui tulipalossa Maaningalla – kaksi ihmistä altistui savulle

Kookkaan puoleisen varastorakennuksen kattorakenteet paloivat täysin Maaningan Käärmelahdessa keskiviikkoiltana.

Hälytys rakennuspalosta tuli puoli kahdeksan aikaan illalla. Ilmiliekeissä olleen katon sammutustöihin osallistui parhaimmillaan seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.

– Palo on saatu hallintaan ja sammutettua. Tähän jää yksi pelastuslaitoksen yksikkö jälkivartioon vielä muutamaksi tunniksi, Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Petri Partanen sanoi kello kymmenen aikaan illalla.

Kyseessä oli kaksi autohallia käsittänyt noin 200–250-neliöinen rakennus. Sammutustöiden yhteydessä pelastustoimi joutui purkamaan kattorakenteita koura-auton avulla. Kattorakenteet tuhoutuivat palossa lopulta täysin, mutta hallin ulkokuori ja rakenteet säästyivät, Partanen kertoo.

Palosta ilmoituksen tehneet henkilöt olivat havainneet rakennuksessa oudon valon kajastuksen. Mentyään selvittämään sen syytä he yrittivät ensin itse tukahduttaa alkaneen tulipalon sammuttimella siinä kuitenkaan onnistumatta. Samalla he altistuivat savulle, mutta sairaalahoitoa ei vaadittu ja henkilövahingoilta siten vältyttiin.

Hallissa oli myös maalattavana ollut ajoneuvo, jonka henkilöt saivat siirrettyä pois.

Palon syttymissyy ei ole Partasen mukaan tiedossa. Poliisi arvioi, onko palon syystä aiheellista avata tutkinta.

Päivitys kello 22:28: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Korjattu Kuopion pelastuslaitos Pohjois-Savon pelastuslaitokseksi.