Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SiiPen uusi puheenjohtaja linjaa seuran tulevaisuutta – "Nousu täytyy tapahtua omien junnujen avulla"

Siilinjärven Pesiksen uudeksi puheenjohtajaksi torstaina valittu Tero Karttunen linjaa siilinjärveläiselle pesäpalloilulle heti kovan tavoitteen.

– Tavoitteena on, että SiiPen 40-vuotisjuhlakautena vuonna 2027 naiset pelaavat Superpesistä ja miehet Ykköspesistä, hän sanoo.

Karttunen sai puheenjohtajan nuijan Jukka Pasaselta, joka ehti johtaa seuraa kuuden vuoden ajan.

Pasasen aikakaudella SiiPen sekä miehet että naiset nousivat Superpesikseen, mikä oli siilinjärveläisittäin huima saavutus.

Molempien joukkueiden pääsarjataival päättyi kauden 2021 jälkeen. Miehet säilyttivät sarjapaikkansa karsinnoissa, mutta joukkue luopui Superpesispaikasta ja siirtyi pelaamaan Suomensarjaa, eli kolmanneksi korkeinta sarjatasoa.

Naiset putosivat kauden 2021 päätteeksi Ykköspesikseen ja viime kaudella paikallisvastustaja Puijon Pesis pudotti lopulta karsinnoissa SiiPen Suomensarjaan.

Nyt täytyy miettiä tarkemmin, mitä vaatii pysyä siellä ylhäällä.

Tero Karttunen

– Tulevalla kaudella molemmat edustusjoukkueet pelaavat Suomensarjaa. Molempiin joukkueisiin on löytynyt hyvin pelaajia. Lisäksi B-tytöt pelaavat SM-sarjaa, Karttunen sanoo.

Karttunen sanoo, että tulevina vuosina seura panostaa vahvaan omaan junioritoimintaan.

– Lähdemme rakentamaan tulevaisuutta tietäen, että meillä on huippujunnuja sekä tytöissä että pojissa. Lähdemme viiden vuoden suunnitelmalla niin, että tähtäin on siellä kesässä 2027.

– Nousu täytyy tapahtua omien junnujen avulla. Kivijalka täytyy olla niissä, hän sanoo.

Päivätyönään Siilinjärven HalpaHallin myymäläpäällikkönä toimiva Karttunen on ehtinyt toimia yhden kauden ajan SiiPen johtokunnassa.

Hän sanoo, että seuran ja henkilöstön tunnelmista huokuu se, että vaikeuksista on noustu ennenkin.

– On käyty alhaalla ja noustu taas. SiiPessä tiedetään, mitä se vaatii. Mutta nyt täytyy miettiä tarkemmin, mitä vaatii pysyä siellä ylhäällä, hän pohtii.

Siilinjärven Pesiksen taloustilanne on Karttusen mukaan tällä hetkellä vakaa ja hyvä. Velat on maksettu.

– Viime kaudella ei ollut palkattua henkilökuntaa. Lautta on saatu vakautettua. Tästä on hyvä lähteä ponnistamaan ja uutta tulevaisuutta etsimään.

Mahdollista yhteistyötä Puijon Pesiksen kanssa Karttunen ei sulje pois.

– Mielellään keskustelen heidän kanssaan, hän muotoilee.

SiiPen kannattajille hän lähettää myös terveisiä.

– Minua saa tulla aina jututtamaan ja olen avoin uusille ajatuksille. Mielelläni näen ihmisiä myös katsomossa.