Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokkakolarin jäljiltä lähijärvistä paljastuikin öljyvahinko – kunta varoittaa likaisesta vedestä

Siilinjärvellä on päässyt valumaan dieseliä Pöljänjärveen sekä sen läheiseen Pulaste-lampeen.

Henkilöauto ja rekka törmäsivät viikko sitten perjantaina valtatie 5:llä. Siilinjärven kunnan mukaan jälkikäteen on selvinnyt, että täysperävaunurekasta oli valunut noin 500 litraa dieseliä maastoon.

Diesel on levinnyt valtatien reunaojaa pitkin Pulaste-lampeen. Lammen laskuoja laskee Pöljänjärveen, joten dieseliä on valunut myös sinne. Kunnan mukaan dieseliä on havaittu Pöljänjärvessä Pienisaaren itäpuolella olevassa lahdessa.

Pelastuslaitos on hälytetty siivoamaan öljyvuotoa. Pelastuslaitoksen mukaan lampeen ja järveen on laitettu öljyvuotoa rajoittavaa rajoituspuomia sekä imeytyspuomia, johon osa vuotaneesta dieselistä voi imeytyä hävittämistä varten.

Kunnan mukaan öljyntorjuntatoimenpiteitä jatketaan niin kauan kuin alueella havaitaan öljyistä vettä. Kunta seuraa alueella myös pintaveden laatua.

Öljyistä vettä ei suositella käytettäväksi talousvetenä eikä peseytymiseen, saunomiseen tai uimiseen.

Siilinjärven kolarissa loukkaantui vakavasti henkilöauton kuljettaja, siilinjärveläinen 62-vuotias. Hänen kuljettamansa auto suistui vastaantulijoiden kaistalle viitostiellä Mehtomäentien ja Pysäkkitien risteyksen lähellä.

Henkilöauto törmäsi rekkaan ja rekka suistui tieltä. Vetoauto kaatui tien sivuun, mutta sen perävaunu pysyi pystyssä. Vetoauto nostettiin ylös kolaria seuraavana yönä.

Pelastuslaitos tarkisti onnettomuuspaikan heti kolarin jälkeen eikä kolaripaikalla havaittu silloin öljyvuotoa. Rekan toinen dieselsäiliö oli ylöspäin eikä siinä ollut vuotoa. Toinen oli auton alla eikä sitä saatu tutkittua, mutta paikalla ei näkynyt öljyvuotoa.

Mahdollista on, että rekan dieseliä pääsi valumaan maahan silloin kuin vaurioitunutta autoa nostettiin. Viranomaiset selvittävät asiaa tarkemmin, miksi vuoto jäi huomaamatta ja siihen osattiin puuttua vasta viikko kolarin jälkeen.