Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onnettomuusrekasta vuoti vähemmän öljyä kuin aluksi luultiin – torjuntatoimet kuitenkin jatkuvat Pöljällä

Siilinjärven Pöljällä perjantaina 28. lokakuuta tapahtuneen polttoainevuoto on osoittautunut ensimmäisiä arvioita pienemmäksi. Uuden arvio mukaan rekasta vuoti 150–200 litraa dieselöljyä Viitostiellä Pulasteen lammen kohdalla.

Maaperä on kuitenkin pilaantunut onnettomuuspaikalla, minkä vuoksi Siilinjärven kunta joutuu puhdistamaan maata tienvarsiojassa ja tieluiskassa. Puhdistustyöt alkavat ensi viikolla.

Kunta on pyrkinyt estämään öljyn kulkeutumisen Pöljänjärveen öljypuomeilla ja öljyä keräävillä öljynimeytysmakkaroilla. Kunnan mukaan järveen ei ole enää päässyt merkittävää määrää öljyä, joten sen vettä voi käyttää saunavetenä ja järvessä voi uida.

Pulasteessa sen sijaan on edelleen öljyä, joten lammen vettä ei suositella käytettäväksi pesuvetenä, saunomiseen tai uimiseen. Torjuntatoimia vesistössä jatketaan ainakin järvien jäätymiseen saakka.

Öljyvuoto tapahtui, kun henkilöauto ja rekka törmäsivät nokakkain Pöljällä. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui kolarissa vakavasti.

Nokkakolarissa loukkaantui vakavasti siilinjärveläinen mies - tie raivattiin kahdessa osassa