Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio myöntää kunnossapitoavustuksia yksityisteille, hakuaika alkaa tammikuussa

Kuopion kaupungin yksityisteiden kunnossapitoavustusten hakuaika alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. maaliskuuta. Kunnossapidon keskimääräisenä kilometrikustannuksena pidetään kustannustasoa 1 100 euroa/km, josta vähennetään tiekunnan omavastuu eli 65 prosenttia.

Kunnossapitoavustusten määrät ovat 1-tieluokassa 578 euroa, 2-tieluokan tiellä 481 euroa, 3-tieluokan tie saa 385 euroa kilometriltä ja 4-tieluokka 289 euroa. Jääteille kunnossapitoavustus on sama kuin aiemmin eli enintään 50 prosenttia edellisen vuoden kunnossapitomenoista.

Kunnossapitoavustuksen jakoperusteena on jo pitkään ollut se, että yksityistien vaikutusalueella on vähintään yksi ympärivuotisesti ja vakituisesti asuttu asunto.

Avustusta hakevan tiekunnan pitää olla virallisesti perustettu ja kokous pidetty vuoden sisällä. Avustusta voi hakea yksityistien pysyvän asutuksen käyttämälle tien osalle, lisäksi kaikkien avustusta hakevien tiekuntien tulee kerää tieosakkailta yksikkömaksuja.

Perusparantamisen avustusta voidaan hakea yksityistien pysyvän asutuksen käyttämälle tien osalle läpi vuoden. Perusparantamisavustus on enintään puolet tarkistetusta kustannusarviosta. Hankkeesta tulee olla tiekunnan kokouspäätös.

Avustuksia haetaan sähköisesti Kuopion kaupungin nettisivuilta löytyvällä e-lomakkeella.