Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä vituttaa? Sitä kysytään Siilinjärven nuorilta ensi keskiviikon tapahtumassa – "Tilaisuuden nimi on tarkoituksella raflaava"

Siilinjärvellä järjestetään ensi viikon keskiviikkona Mikä vituttaa -ilta, jossa sanavalta annetaan kirjaimellisesti nuorille.

– Kysytään nuorilta suoraan, että mikä heitä ärsyttää. Tilaisuuden nimi on tarkoituksella raflaava, koska sillä halutaan herättää nuorten mielenkiinto, Siilinjärven kunnan erityisnuorisotyöntekijä Jenna Mäyrä kertoo.

Pitäisikö nuorten palveluita parantaa? Mikä kunnassa toimii ja mikä ei? Sana on vapaa. Mäyrä uskoo, että kun asioita kysyään nuorilta suoraan, saadaan myös suoria vastauksia.

Nuorten vastaukset kirjataan ylös ja sen jälkeen selvitetään, voisiko asioihin vaikuttaa jotenkin.

– Tarkoituksena on viedä nuorten esiin tuomia asioita eteenpäin niille tahoille, jotka voivat asioille ehkä jotain tehdä.

Seuraava Mikä vituttaa -ilta järjestetään maaliskuussa.

– Siellä käydään sitten läpi, että onko näihin nuorten esille tuomiin asioihin pystytty vaikuttamaan ja miten. Jos ei ole, sekin perustellaan nuorille kunnolla, Mäyrä selittää.

Mikä vituttaa -illan konsepti on lähtöisin Etelä-Savosta. Sieltä konsepti on levinnyt nyt myös muualle Suomeen. Siilinjärvellä tilaisuus järjestetään Wolkkari-illan yhteydessä.

Tilaisuuteen osallistuu myös kunnan edustusta.

– Ajatuksena on, että päättäjätkin saisivat käsityksen siitä, mitä nuoret ajattelevat. Ja toisaalta nuoret näkisivät, että ketkä meidän asioista päättävät.

Mäyrän mukaan Mikä vituttaa -iltaa on alustavasti suunniteltu myös Vuorelan nuorisotalolle.

Mikä vituttaa -ilta keskiviikkona 21.12. Siilinjärven Wolkkari-tilassa kello 18-20.