Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häiriökäyttäytymiset, riidat ja ilotulitukset työllistivät Itä-Suomen poliisia uudenvuodenyönä – "Hivenen enemmän törkeämpää väkivallantekoa"

Vuoden vaihtuminen työllisti Itä-Suomen poliisia useiden hälytystehtävien merkeissä. Alkuilta oli poliisin näkökulmasta rauhallinen, mutta iltakahdeksan aikaan tehtävien määrä alkoi kasvamaan ympäri Itä-Suomen poliisin toimialuetta. Yövuoron aikana poliisille tuli hieman yli 300 tehtävää.

– Vilkas vuoro. Ei tuo 300 mene rikki kovin montaa kertaa vuodessa. Pitäisin tätä vuodenvaihdetta pikkuisen vilkkaampana kuin viime vuonna, Jyrki Koskinen poliisista kommentoi.

Poliisi tiedottaa, että illan edetessä kohti vuoden vaihdetta tehtävät painottuivat häiriötehtäviin, missä oli osittain mukana ilotulitteiden ampuminen.

Ympäri Itä-Suomea poliisia työllisti uuden vuoden vaihtumisen juhlinnan keskellä useat häiriökäyttäytymiset julkisilla paikoilla ja kotihälytystehtävillä. Useampaan näistä liittyi mukaan alkoholi ja ilotulitusraketit. Puolen yön jälkeen partioita työllisti ihmisten väliset riidat, mitkä olivat joissakin tapauksissa yltyneet tappeluiksi.

– Tehtäväkirjossa oli mukana hivenen enemmän törkeämpää väkivallantekoa kuin aiemmin. Mistä lienee johtuu, vai onko sattumaa, Koskinen pohtii yön tehtäviä.

Ilotulitteista tuli etenkin Etelä- ja Pohjois-Savossa ilmoituksia, että raketteja ammutaan ihmisiä, rakennuksia ja muuta materiaalia kohti aiheuttaen vahinkoa. Osassa tilanteissa mukana oli alkoholi tai ampujat olivat alaikäisiä.

Ilotulituksien, häiriökäyttäytymisien sekä kotihälytysten lisäksi poliisi työllisti etenkin vahingonteot sekä haja-asutusalueilla erilaiset liikennetehtävät. Pääasiassa näitä olivat tieltä ulossuistumiset tai päihtyneenä ajamiset.

Poliisi valvoi tehostetusti Kuopion Tahkon alueella uuden vuoden juhlintaa. Poliisille tuli Nilsiän alueelle muutamia kotihälytys- ja liikennetehtäviä.

Juuassa tapahtui lauantaina 31.12. alkuillan aikana henkilöauton ja mopoauton peräänajo. Henkilöauton kuljettaja oli ajanut valottoman mopoauton perään noin 80 kilometrin tuntivauhdista. Mopoauton kuljettaja loukkaantui törmäyksessä vakavasti. Henkilöauton kuljettajalle tehty huumepikatesti näytti positiivista huumausaineiden käytölle.

Kuopiossa, Mikkelissä ja Joensuussa poliisi painotti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa kaupunkien keskusalueille hälytystehtävien lomassa. Haja-asutusalueilla poliisipartiot tekivät liikennejuopumus- ja ajotapavalvontaa.

Aamuyötä kohti mentäessä hälytystehtävien määrä rauhoittui Itä-Suomen alueella.

Juttua päivitetty 1.1.2023 kello 9.00: lisätty Koskisen kommentit.

Kaksi silmävammaa ilotulitteista Savossa – mies räjäytti ilotulitteen ravintolassa, muualla kaupungilla pieniä tulipaloja