Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaninkajärven jäätie on nyt auki, tiehoitokunta muistuttaa noudattamaan nopeusrajoitusta

Tiehoitokunta muistuttaa noudattamaan nopeusrajoituksia ja huolehtimaan etäisyyksistä.

Maaninkajärven ylittävä jäätie on nyt auki, tiedottaa Maaninkajärven tiehoitokunta Facebookissa. Jäätie avautui sunnuntaina, jolloin jään mitattu paksuus oli vaadittava 25 senttimetriä. Jään paksuus mitataan säännöllisin väliajoin ja ilmoitetaan molemmilla rannoilla sijaitsevissa liikennemerkeissä. Liikennemerkeissä ilmoitetaan myös jään kantavuus.

Tiehoitokunnan mukaan jäätielle on asetettu nopeusrajoitus, jota on syytä noudattaa jäätien kestävyyden kannalta. Erityisen tärkeää on rajoituksen noudattaminen rantaa lähestyttäessä ja rannalta lähtiessä.

Tiehoitokunta muistuttaa myös riittävästä, viidenkymmenen metrin etäisyydestä muihin ajoneuvoihin. Jäätien leveys on merkitty aurausviitoin. Vaikka tiehoitokunnalla on vastuu ilmoittaa jään paksuus ja kantavuus, jäätiellä ajetaan aina omalla vastuulla.

Jäitä pitkin Maaningan kirkolle – 25 kilometrin oikotie on palvellut maaninkalaisia jo vuosikymmeniä

Jäätien avausta edelsi useampien päivien jäädyttäminen. Tiehoitokunnan varapuheenjohtaja Kari Loponen kertoi aiemmin viime viikolla, että Maaninakajärven jää ei ole vahvistunut luonnollisesti vaihtelevien sääolosuhteiden takia.

Tiehoitokunta aloitti jäätien jäädyttämisen viime viikon puolivälissä.