Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hävittäjän ohjaajan tila herätti huolta – lasku onnistui kuitenkin hyvin

Pelastuslaitos hälytettiin valmistautumaan, että sen pitää mahdollisesti turvata hävittäjälentokoneen lasku Kuopion lentoasemalla Siilinjärvellä maanantaina iltapäivällä tai varautua jopa onnettomuuteen. Tilanne sai alkunsa, kun Hornet-hävittäjän ohjaaja oli tuntenut olonsa epäselvän huonovointiseksi ja hän oli ilmoittanut tilastaan lennonjohtoon.

Ohjaajan vointi oli epävarma, joten lentoasemalla varauduttiin mahdolliseen onnettomuuteen laskun yhteydessä. Ohjaaja laskeutui kuitenkin turvallisesti kentälle eikä tilanteessa sattunut mitään vahinkoja.

Pelastuslaitos ehti hälyttää paikalle paloautoja Kuopion ja Siilinjärven paloasemilta, minkä lisäksi paikalle hälytettiin kaksi ambulanssia. Kaikkien niiden hälytykset voitiin perua jo ennen lähtöä tai matkalta.

Myös Karjalan lennoston sotilaspalokunta sai tiedon mahdollisesta vaaratilanteesta ja myös se valmistautui kentällä siihen, jos sitä olisi tarvittu.

Pelastuslaitoksella ei ollut maanantaina tarkemmin tietoa, mikä ohjaajan huonovointisuuden oli aiheuttanut. Joskus hävittäjäohjaajat ovat kärsineet hapen saannin vaikeuksista.