Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakotitalon autokatos tuhoutui tulipalossa Siilinjärvellä

Omakotitalon autokatos ja siellä pysäköitynä ollut henkilöauto tuhoutuivat tulipalossa Siilinjärven Toivalassa keskiviikkoaamuna.

Puurakenteisen omakotitalon yhteydessä olleen autokatoksen huomattiin olevan tulessa kello 9.30:n jälkeen. Kun pelastuslaitos tuli paikalle, katos oli jo täysin tulessa.

Pelastuslaitos esti tulipalon leviämiseen laajemmin asuinrakennukseen, mutta osa asuinrakennuksestakin kärsi sammutustöiden takia vesivahinkoja. Myös asuintalon rakenteita jouduttiin paikoin avaamaan, kun pelastuslaitos rajoitti paloa autokatoksen ja asuintilojen välille.

Autokatos ja auto tuhoutuivat palossa kokonaan, mutta kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Tulipalo sai alkunsa autokatoksesta, kun auto oli ollut parhaillaan katoksessa lämmityksessä. Palon syytä tutkitaan myöhemmin tarkemmin. Asukkaat itse huomasivat tulipalon, kun talosta paloi sulake ja sammuivat valot aamulla palon yhteydessä.

Paloa sammuttamaan hälytettiin pelastuslaitoksen väkeä Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Lisäksi hälytyksen sai Karjalan lennoston sotilaspalokunta, joka olikin ensimmäisenä paikalla ja aloitti ensimmäisenä sammutustyöt. Hälytystehtävälle osallistui myös Kuopion VPK.

Uutista päivitetty sammutustöiden aikana klo 11.07-12.40.