Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä viikonloppuna tarkkaillaan taas pihamaan lintuja – Pihabongaus-tapahtumaan voi osallistua kuka vain

Birdlife Suomen Pihabongaus-tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna 28. ja 29. tammikuuta.

Jo 18. kertaa järjestettävä Pihabongaus-tapahtuma kutsuu jälleen tarkkailemaan lintuja. Tapahtuman idea on tarkkailla tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Pihabongauksen tulokset kertovat talvisesta linnustosta ja sen muutoksista. Viimeaikaisten havaintojen perusteella ainakin Etelä-Suomessa on tavallista runsaammin punatulkkuja. Viikonloppuna selviää, onko ilmiö valtakunnallinen.

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa ja missä tahansa Suomessa. Pihabongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Näin voit osallistua:

Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 28. tai sunnuntaina 29. tammikuuta

Tunnista havaitsemasi lintulajit ja laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan)

Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLifelle viimeistään perjantaina 3. helmikuuta osoitteessa: www.pihabongaus.fi

Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on oltava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. BirdLife julkaisee verkkosivuillaan tuloksia tapahtuman aikana, alustavan yhteenvedon 30. tammikuuta ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.

Viime talvena Pihabongaukseen osallistui yli 25 000 ihmistä noin 17 500 paikalla, ja havaintoja ilmoitettiin yhteensä lähes 800 000 lintuyksilöstä.

Pihabongaukseen ilmoitettuja havaintoja voi seurata päivittyvillä verkkosivuilla www.pihabongaus.fi.

Pihabongaus-tapahtuman järjestää Birdlife Suomi.