Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuorelaan suunnitellaan uutta rivitaloaluetta ja kaavan päivitystä – Liito-oravan elämä saa jatkua Etelä-Siilinjärvellä rauhassa myös jatkossa

Siilinjärven kunta suunnittelee uuden rivitaloalueen rakentamista Vuorelaan.

Suunnittelualue sijaitsee Etelä-Siilinjärvellä, Vuorelan taajama-alueella. Alue rajautuu pohjoisessa Simpantiehen sekä Nuottaranta nimiseen kevyen liikenteen väylään, idässä Sammakkoniementiehen, etelässä Pohjois-Kallaveteen ja lännessä Simpan uimarannan alueeseen. Alueelta on noin 1 kilometrin matka Vuorelan keskustaan.

– Tarkoitus on purkaa iso omakotitalo, joka on ollut kokoontumisrakennus. Tilalle rakennetaan rivitaloja, kertoo kunnan kaavoituspäällikkö Timo Nenonen.

Samalla on tarkoitus päivittää Simpan uimarannan kaava.

– Muun muassa VuoKu-talo on rakennettu poikkeamisluvalla, niin se päivitetään ajan tasalle.

Lisäksi toisessa päässä Nuottarantaa sijaitsevat kolme rakennuspaikkaa päivitetään asemakaavaan.

Liito-oravan oleilu alueella on otettu huomioon kaavaa suunnitellessa.

– Tämä kaava toteaa aiempien selvitysten mukaisesti, että jätämme suunnitelman mukaiset metsäalueet rauhaan. Lisäksi rivitalon kohdalle rantaan jätetään kulkumahdollisuus toiselle puolelle puistoon, jossa ei kylläkään ole vielä havaittu liito-oravia, mutta se on sen tyyppistä metsää, että siellä voisi liito-orava viihtyä.

Asemakaavan muutos koskee Siilinjärven kunnan 2. kunnanosan korttelia 6219 sekä virkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueita Simpan asemakaava-alueella ja katualueita Vuorelan asemakaava-alueella

Valmisteluaineisto on ollut nähtävillä 4. marraskuuta–5. joulukuuta 2022 Siilinjärven kunnantalolla, Vuorelan kirjastossa sekä kunnan Internet-sivuilla.

Nähtävilläoloaikana saatiin 4 lausuntoa ja 2 mielipidettä.

Seuraavaksi kunnanhallitus asettaa asemakaavan uuden edellisten mielipiteiden perusteella korjatun ehdotusaineiston nähtäville sekä varaa osallisille tilaisuuden mielipiteen esittämiseen joko lausuntopalaverissa tai erillisellä lausunnolla.