Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärven kansalaisopiston kevätnäyttely on esillä Artissa

Kansalaisopiston kevätnäyttelyn teema on tänä vuonna Jälkiä.

On jälkiä niin kehossa kuin mielessä niin fyysisesti kuin henkisesti. On jälkiä pinnoilla, kun niitä painaa, koskettaa, raaputtaa, repii jne. On jälkiä, joita ihminen on tehnyt, on jälkiä, joita eläin on jättänyt. On jälkiä, jotka kertovat jotakin ja on jälkiä, jotka jäävät mykiksi. On arpia, uomia, naarmuja, tahroja, merkkejä, painaumia. Ja paljon muuta.

Näyttelysalissa teemanmukaisia töitä löytyy niin aikuisten kuin lasten tekeminä. Teoksissa on laaja kirjo eri tekniikoita, joilla teemaa käsitellään – välillä tiukasti ja välillä hiukan väljemmin jättäen tilaa myös katsojalle pohtia omia jälkiään ja niiden merkityksiä.

Salissa on myös erikseen kerrottu ”Antaa kaikkien kukkien kukkia” – digikukkateoksen taustoista ja synnystä. Samoin salissa löytyy laatikosto, jonka sisältöön saa jokainen vierailija tutustua omatoimisesti. Laatikot kätkevät sisäänsä maisemia, joihin johdattelee lasten tekemät tarinat (myös teokset ovat tarinankertojien valmistamia). Teoskokonaisuus täydentyy näyttelyn aikana. Samoin kuin koko näyttely elää ja muotoutuu uudelleen koko kuukauden ajan! Artsin salin lisäksi näyttelytöitä löytyy kirjastosalin puolelta. Salissa on arkku- sekä lasivitriineissä lisää kädentaito- ja kuvataideryhmien töitä. Arkkuvitriinit löytyvät hyllystöjen välistä ja lasivitriinit takaseinän ikkunasyvennyksestä. Vitriineihin on koottu muun muassa posliininmaalauksen, keramiikan, tekstiili- ja puutöiden kursseilla valmistuneita töitä.

Näyttely on esillä Artsissa 29. maaliskuuta asti.