Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit | Ennakkoäänestys alkoi Siilinjärvellä tuttuun tapaan jonottamalla – Roposille oli selvää, ketä he äänestävät

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi Siilinjärvellä tuttuun tapaan vauhdikkaasti. Ensimmäiset äänestäjät odottivat kunnantalon ovella jo ennen äänestyksen alkua. Kello yhdeksältä äänetyspaikalla oli ruuhkaa jo jonoksi asti, mikä ei vaalivirkailijoiden mukaan ollut yllätys.

– Ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä on aina kiireinen, etenkin heti aamusta.

Ensimmäisten joukossa Siilinjärven kunnantalolla kävivät äänestämässä Juha ja Anneli Roponen. Juha Roponen ei alkuun aikonut äänestää vaaleissa, mutta sitten mieli muuttui.

– Hallituksen ja ministerien pitää muuttua, Marin (Sanna) pitää potkaista pois. Eilenkin televisiossa meni riitelyksi, asioista ei pidä riidellä, vaan sopia, painotti Juha Roponen.

Molemmille oli selvää, kuka heidän äänensä saa.

– Kun sain kuulla, että tämä henkilö lähtee ehdolle, niin tiesin heti, että ääni hänelle. Hän on ollut ennenkin eduskunnassa ja olen aina äänestänyt häntä, kertoi Anneli Roponen.

Roposet kertoivat äänestävänsä aina ennakkoon, koska kokevat sen niin helpoksi.

– Sitten se on myös hoidettu pois alta.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu ensi viikon tiistaihin 28.3. asti. Ennakkoäänestää voi missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukaan tarvitaan henkilötodistus.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.