tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Päiväkirja abiturientin seikkailusta ylioppilaskirjoitusten halki

Lukeminen on rankkaa. Olen huomannut sen lukiourani aikana useampaankin kertaan, mutta opiskeleminen ilman opettajaa on ehdottomasti vaikeampaa kuin koulussa valvovan silmän alla. Motivaation puute kiusaa koko ajan ja itsekuria tarvitaan. Kotona olisi paljon muutakin tekemistä: pianon soittoa, siivoamista, ruoan laittoa, ulkoilua, Harry Potterin lukua ja sänkykin näyttää houkuttelevalta.
Lukuloman alussa oli englannin kuunteluosuus ja äidinkielen tekstitaidon koe. Kuuntelun monivalintaosuus oli minulle erityisen vaikea ja se näkyi myös alustavissa pisteissä, sain 60/90 (tavoittelin 70).
Äidinkielen tt-kokeessa teemana oli tänä vuonna peikot, kolme viidestä tehtävästä käsitteli niitä. Tein kaksi tehtävää samasta aineistosta, joten säästin hieman aikaa. Ensimmäinen ylioppilaskirjoitukseni salissa oli ohi ja päällimmäiset fiilikset olivat hyvät. Vastaukseni vastasivat myös samana iltana julkaistuja hyvän vastauksen piirteitä, jes!
Alkuhurmion murskasivat kuitenkin alustavat tulokset, äidinkielen sijainen antoi minulle vain 10/18. Tavoitteeni laudaturista kuolivat ja kavereiden kanssa pisteistä valittaminen jatkui viikon.

Näin alkoi Helena Kettusen päiväkirja yo-kirjoitusten ajalta. Lue lisää viimeisimmästä Uutis-Jousesta.

Ylioppilaskirjoitukset ovat nyt ohi.

Jätä kommentti

*