maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Partasen perhe suosii nyt suomalaista

 

Partaset

 

 

Riikka Kuosmanen
Kun Venäjän pakotteiden seurauksena Valio joutui irtisanomaan ja lomauttamaan työntekijöitään, Karoliina Partanen päätti, että hän ja perheensä elävät vuoden ostamalla vain suomalaisia tuotteita.

”Aloin miettiä, että jos mekin ostettaisiin Valion tuotteita sen sijaan, että käymme Lidlissä, ei niitä irtisanomisia tulisi niin paljon. Ajatus pysäytti, ja pikku hiljaa päädyimme aloittamaan tämän prosessin maaliskuun alussa”, Karoliina kertoo.
Karoliina on ollut aiemmin ammattiyhdistyksessä lakimiehenä ja nähnyt paljon työntekijöiden tuskaa siitä, kun leipää ei pöytään yhtäkkiä tulekaan.
”Suomalaisen Työn Liiton laskelma kertoo, että jos jokainen suomalainen ostaisi kymmenellä eurolla kuussa enemmän suomalaisia tuotteita, syntyisi 10 000 uutta työpaikkaa Suomeen”, Karoliina miettii.
Partaset päättivät, etteivät jätä pois sellaisia ruokatuotteita, joita ei tuoteta Suomessa.
”Poikamme syö paljon avokadoa ja me taas paljon hedelmiä ja mielestämme ei ole tarvetta jättää niitä pois”, Partaset tuumivat.
Antti Partanen kertoo, että he ovat pyrkineet tukemaan myös paikallisia yrityksiä.
”Kävimme esimerkiksi Laitilanmäen tilalla ja kun autossa piti tasapainottaa renkaat, niin etsin tästä läheltä yrittäjän, joka tekee näitä Siilinjärvellä”, Antti kertoo.
Yllätyksenä on tullut esimerkiksi, ettei mistään löydy suomalaista hammasharjaa. Myös monien brändien valmistus on ulkoistettu, vaikka design onkin suomalainen.

 

Lue lisää viime torstain Uutis-Jousesta.

Jätä kommentti

*