maanantai 12.7.2020 Hermanni, Herkko, Herman

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Pekka Takkinen on ollut monessa mukana Siilinjärveä kehittämässä

Siilinjärven kunnantalon käytävillä on hiljaista. Lähes koko väki on siirtynyt väistötiloihin epäkelvon sisäilman myötä.

Yksi viimeisistä työntekijöistä on talousjohtaja Pekka Takkinen ja hänkin siirtyy pian talosta pois. Huomenna kesälomalle ja sitä myöten ansaituille eläkepäiville.

– Itse asiassa minulla oli mahdollisuus siirtyä eläkkeelle jo viime syksynä, mutta sote-ratkaisun silloisen aikataulun takia viivästytin lähtöäni. Ja mikäpä tässä oli vielä talvi töitä tehdessä, kun työkunto on hyvä ja työintoa riittänyt, Takkinen summaa.

Takkinen valittiin kunnaninsinööriksi Siilinjärven kuntaan vuonna 1985, mitä ennen hän oli ehtinyt toimia alan tehtävissä Vieremällä ja synnyinpitäjässään Kangasniemellä. Hänellä on diplomi-insinöörin koulutus, pääaineina olivat vesihuolto ja rakennusgeologia.

Siilinjärven kyläkuva oli tuohon aikaan varsin erilainen kuin tänä päivänä.

– Vuonna 1985 viitostietä ajaville Siilinjärvi näyttäytyi lähinnä isona soramonttuna. Kylällä oli muutama liiketalo ja valtion virastotalo. Asukkaita oli reilu 15 000.

Tämän jälkeen kunta on kasvanut kovaa vauhtia. Soramonttukin on armeliaasti maisemoitunut moottoritien viereen, sen reunat ovat loiventuneet tuhansien kuutioiden maansiirroilla. Alkoi muotoutua mielikuva uudenlaisesta ja menestyvästä Siilinjärvestä.

Takkinen oli mukana luotsaamassa monia isoja projekteja, kuten uimalan ja kuntakeskuksen rakentamista sekä Jätekukon perustamista. Harjamäen sairaalan tyhjeneminen synnytti Harjamäki-hankkeen, jossa Takkinen oli myös mukana.

Lue lisää 11.7. Uutis-Jousesta

”Olen saanut tehdä mielekästä työtä, jossa olen saanut hyödyntää osaamistani monipuolisesti”, Pekka Takkinen kiittelee. (Kuva: Matti Ihatsu)

Jätä kommentti

*