lauantai 19.4.2019 Pilvi, Pälvi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Péter Kisille luovuus on osaamisen vapautta

Kuopion Suomi-Unkari-yhdistyksen, Rouvasväen yhdistyksen ja Pitokammarin unkarilaista pitopöytää valmistelemassa Pirjo Kokkonen, Anja Kivelä, Lilla Kis, Outi Tuppurainen ja Péter Kis. (Kuva: Anu Piiroinen)

Kuopion ja Györin kaupungit juhlistavat 40-vuotista ystävyyttään Kuopiossa lukuisin tapahtumin.

Unkarin kulttuuriviikot toteutuvat Unkarin kulttuurirahaston, Kulttuuri-ja Tiedekeskuksen, Kuopion ja Györin, järjestöjen, yritysten, Kuopion evankelisluterilaisten seurakuntien, oppilaitosten, Servica Oy:n ja Kuopion Suomi-Unkari-yhdistyksen toimesta.

Unkari on esillä syksyn aikana muunmuassa teatterissa, nukketeatterissa, konserteissa ja Kirjakantissa. Ravintoloiden, koulujen, -hoiva- ja päiväkotien aterioilla. Luennoilla, elokuvissa ja kuvataidenäyttelyissä.

Pitokammarin ravintoloitsija Pirjo Kokkonen sujautti kauhansa täyteläiseen unkarilaiseen lihakastikkeeseen. Rakkaus Unkariin alkoi 1978, jolloin hän asui vuoden Unkarissa. Toisena pitokokkina kokkasi kaupungin pääkirjastossa näyttelyään, viime lauantaihin asti pitänyt györiläinen kuvataiteilija, grafiikanpainoyrittäjä ja galleristi Péter Kis.

Taidekirjaa työstävä Kis painottaa piirustuksen oppimisessa perspektiivin tuntemista. Hän majoittui vaimonsa Lillan kanssa Anja Kivelän luona Kuopiossa.

Lue lisää 13.9. Uutis-Jousesta:

Jätä kommentti

*