perjantai 24.5.2019 Tuukka, Touko

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Pienten sote-yritysten pitää verkostoitua

Sote-tupaillassa Siilinjärvellä pohdittiin pienten yritysten mahdollisuuksia tulevassa uudistuksessa ja sen jälkeen. (Kuva: Kari Salmela)

Pienten yritysten mahdollisuuksista pärjätä tulossa olevassa sote-uudistuksessa on keskusteltu paljon. Eikä suotta, sillä suurilla yritysjäteillä näyttää olevan kova halu tunkea itsensä näille markkinoille ja pienten sote-yritysten on yritettävä pysyä leikissä mukana.

– Verkostoituminen on välttämätöntä, sanoi Sopien-hankkeen Sari Andersson viime viikon tiistaina Innocumissa pidetyssä Sote-tupaillassa, johon osallistui alueen sote-toimijoita.

Navitas Oy:n vetämä Sopien-hanke on keskittynyt auttamaan Pohjois-Savon ja Joroisten alueen sote-yrityksiä, jotka tulevat tarjoamaan palveluitaan tulevalle sote-palveluita järjestävälle maakunnalle.

Hanke tarjoaa yrityksille mm. toiminnan sparrausta ja yritysverkostoja ja niiden kokeiluja. Hanke on EU-rahoitteinen ja se jatkuu vuoteen 2020 saakka.

Verkostoitumisen lisäksi Andersson korosti digitalisaatiota. Sote tuo, ja on jo tuonut mukanaan palveluiden tarjoajilta edellytettäviä tietojärjestelmiä.

Lue lisää 20.12. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*