torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Rikkovatko parkkipelastajat lakipykäliä?

Heta Roivainen aloitti parkkikiekon unohtaneiden autoilijoiden auttamisen maanantaina. Häntä työhön opasti Siilinjärven Yrittäjien Jan-Erik Hämäläinen. (Kuva: Matti Ihatsu)

Parkkipelastajien toiminnan lainvoimaisuus on puhuttanut Siilinjärven kunnassa. Vaikka kunta on mukana kampanjassa, jossa Siilinjärven yrittäjät pelastavat kiekotta parkkeeranneen kuljettajan, on Siilinjärven kunnan tekninen johtaja Ari Kainulainen tuonut kampanjaan toisen näkökulman.

– Kun kiekko laitetaan tuulilasin ulkopuolelle, ei se ole silloin lainvoimainen. Tieliikennelain mukaan pysäköintikiekon tulee sijaita ajoneuvon sisäpuolella ja oltava selkeästi havaittavissa ajoneuvon ulkopuolelta.

Siilinjärven kunnan yritysasiamies Heikki Simonen on keskustellut asiasta Kainulaisen kanssa.

– Ehdotin, että annettaisiin tämän kampanjan mennä näin ja harkitaan sitten tulevina vuosina uudestaan, mikä se pelastuskeino sitten olisi. En minä sano, että pysäköinninvalvojan tulee joustaa, mutta lienee kaikissa asioissa harkinnanvaraa.

Lue lisää 4.7. Uutis-Jousesta

 

Kommentit

 • Big brother

  Only in Finland…

 • Kimmo

  Ari on taas väärässä. Näin laissa lukee: ”Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus
  Jos pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu, autoa ei saa pysäköidä ilman pysäköintikiekkoa, jos kunta on päättänyt ottaa pysäköintikiekon käyttöön kunnan alueella. Kiekkoa ei kuitenkaan käytetä maksullisella pysäköintipaikalla ja pysäköintikiekon käyttövelvollisuus on liikennemerkein osoitettava.

  «Pysäköintikiekko» on pysäköinnin ajaksi sijoitettava näkyvään paikkaan autossa ja siihen on merkittävä saapumisaika siten kuin liikenneministeriö tarkemmin määrää.”

 • eno

  Tekniselle johtajalle kysymys; milloin saa pysäköidä pelastustielle? Innocumin S1 rakennuksen, pysäköintipaikan vieressä, pelastustiellä, seisoo päivittäin kaksi tai kolme pakettiautoa. Ilmeisesti remonttimiesten autoja.
  Parkki-pete tai parkki-pirkko eivät puutu asiaan., vaikka käyvät yhdessä laputtamassa pysäköintipaikan autot.
  Tietenkin Innocumin johto saa kommentoda asiaa myös.

Jätä kommentti

*