keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Savonetin HIT-projektia laajennetaan muille paikkakunnille

Vertaisohjaajat Matti Toiviainen (vasemmalla), Alli Nivala, Paula Muona, Hilkka Heiskanen ja Ahti Planman. Padi kädessä Anja Väänänen, joka sai opastusta laitteen käyttöön HIT-hankkeessa. (Kuva: Matti Ihatsu)

Siilinjärvellä viime keväänä käynnistynyt Savonetin HIT-projekti on onnistunut niin hyvin, että mallia ollaan ensi vuoden alussa kopioimassa myös muille Savonetin toimintapaikkakunnille Kuopioon, Varkauteen ja Iisalmeen. HIT tarkoittaa Halua, Intoa ja Tarvetta ottaa digimaailma haltuun.

Hankkeessa Siilinjärven kunta kustansi kaksi ja Savonetti kolmannen tablettitietokoneen, jotka lainattiin kolmelle valitulle henkilölle määräaikaiseen käyttöön. Koneilla on järjestetty neljän kuukauden mittainen perehdytys, jossa kouluttajina ovat viikoittain toimineet Savonetin henkilökohtaiset vertaisohjaajat.

Yksi ohjattavista on siilinjärveläinen Anja Väänänen, joka kertoo olleensa täysi ”ummikko” tietokoneiden suhteen – mutta ei ole enää.

– Joudun olemaan paljon kotona miestäni hoitamassa, minkä vuoksi tabletin opettelu tuli hyvään vaiheeseen. Olen oppinut käyttämään tällä sähköpostia ja kirjoittamaan tekstiä, Väänänen kertoi.

Yhtenä tavoitteena on, että ohjattavat oppisivat maksamaan laitteella laskut. Tähän asiaan koulutettavaansa perehdytti vertaisohjaaja Matti Toiviainen. Ensimmäiseksi piti hankkia ohjattavalle pankista verkkopankkitunnukset.

 

Lue lisää 4.10. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*