maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Savusukellusta harjoiteltiin Väänälänrannassa

Siilinjärven paloaseman vakituinen henkilöstö poltti vanhan omakotitalon Väänälänrannassa ja harjoitteli savusukellusta.
He joutuvat pari kertaa vuodessa todelliseen tilanteeseen, jossa on tehtävä savusukellus. Palomiesten on harjoiteltava kuumaa savusukellusta kerran vuodessa. Nyt harjoitus toteutettiin todellisissa olosuhteissa eikä savusukelluskontissa.
”Elämyksellinen kokemus. Pääsee rauhassa katsomaan palon kehittymistä. Oikea tilanne on kiireellinen,” kertoi harjoitusta johtanut palomies va vuoromestari Juha Huttunen.
Itsesytytetty palo on palomiehille rauhallinen opetustilanne. He voivat tutkia tulen ja savukaasujen etenemistä ja minkälainen vaikutus vedellä on niihin. Harjoituskohteita on Huttusen mukaan haastava löytää, sillä ne eivät saa sijaita taajama- eikä pohjavesialueella.
”Ennen oli Yaran alueella paljon harjoituspaikkoja”, hän sanoi.
Pelastusopisto tarvitsee kaksi harjoituskohdetta vuosittain ja viime syksynä se poltti yhden talon Siilinjärvellä. Siilinjärven paloaseman henkilöstö pääsi viimeksi nelisen vuotta sitten harjoittelemaan kuumaa savusukellusta oikeassa talossa.

”Mekin ihan mielellään poltetaan pois”, Huttunen tuumasi.

Lue lehdestä lisää ja katso video http://youtu.be/waUQQ1AzUg4  KS Savusukellus katolta laskeutuminenKS Savusukellus katonpurkuKS Savusukellus vesitesti KS Savusukellus vuoroa odotellessaKS Savusukellus KS Savusukellus koko talo

Jätä kommentti

*