tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Seitsemän tasoristeystä aiotaan sulkea Siilinjärvellä

Taulumäentien tasoristys on vuosin varrella osoittautunut vaaralliseksi. Kuva kolmen vudoen takaa, nyt risteykseen esitetään valo-ohjausta.

Väylävirasto kaavailee kaikkiaan seitsemän pienen tasoristeyksen sulkemista Kuuslahdessa ja Kasurilassa. Lisäksi Kasurilan Taulumäentien tasoristeys on suunnitelmissa muuttaa valo-ohjatuksi.

Rataosuudella Siilinjärvi–Outokumpu ollaan Kuuslahdessa sulkemassa kolme tasoristeystä. Näistä kaksi, Patrosen ja Jauhiaisen tasoristeykset ovat hyvin vähäkäyttöisiä. Sen sijaan Enso-Gutzeitin nimeä kantava Kinnusentien tasoristeys on jo luokkaa ahkerammassa käytössä.

Korvaavaavaksi reitiksi näyttäisi Kinnusentieltä tulevan ajo Raasiontien ja Marjomäentien kautta Nurmeksentielle VT 75:lle. Väylävirastolle rata-alueiden isännöintiä tekevän Ramboll Oy:n maankäyttöisännöitsija Kimmo Tiainen ei ota vielä kantaa korvaavaan kulkuyhteyteen.

– Odotetaan nyt asukkaiden kuulemistilaisuuden tulokset ja katsotaan sitten tarkemmin, sanoo Tiainen.

Kuuslahden tasoristeyksiä koskeva kuuleminen on ensi keskiviikkona 28.8. kunnantalolla kello 9. Seuraavana päivänä torstaina on Kasurilan tasoristeyksien sulkemista koskeva kuulemistilaisuus klo 9 kunnantalolla.

Molemmat tilaisuudet ovat Maanmittauslaitoksen koolle kutsumia.

– Me emme tee muutoksia yksityisteiden luokituksiin, sen tekee Maanmittaulaitos, selvittää Tiainen.

Lue lisää 22.8. Uutis-Jousesta

 

Jätä kommentti

*