tiistai 28.1.2020 Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilifolk ei saanut tänä vuonna euroakaan tukea valtiolta

Siilifolk on kasvanut Itä-Suomen suurimmaksi kansanmusiikkitapahtumaksi.

Itä-Suomen suurin kansanmusiikkitapahtuma Siilifolk ei tänä vuonna saanut euroakaan tukea valtiolta eli avustuksia myöntävältä Taiteen edistämiskeskukselta (Taike).

– Valtiovallan suhtautuminen on outoa. Sitähän me ihmetellään, Siilifolkin yksi kantavista voimista, pelimannien oltermanni Seppo Kononen sanoo.

Ainoa avustus saatiin Olvi-säätiöltä, 3 000 euroa.

– Siitä ollaan kiitollisia, samoin myös Siilinjärven kunnan tuesta joka oli reilut 10 000 euroa.

Viime vuonna Taikelta saatiin 5 000 euroa, mutta nyt ei mitään ja eikä tylyn päätöksen mukana tullut minkäänlaisia perusteluja. Rääkkylän ja Haapaveden vastaavat tapahtumat saivat Taiken tukea.

Kononen kertoo, että kaikkialla on huomattu Siilifolkin aktiivinen ote savolaisuuden ja koko maakunnan eteen tehtävästä työstä. Vapaaehtoisten ja pelimannimusiikin harrastajien joukko on suuri.

Heitä ilman festivaalista ei tulisikaan mitään. Joka tapauksessa Siilifolk on tehnyt vaikutuksen alan piireissä kautta maan.

– Muualla puhutaan Savon ihmeestä.

Lue lisää 25.7. ilmestyneestä Uutis-Jousesta

 

Kommentit

  • Satunnainen kävijä

    Vilkaisin Haapaveden ja Rääkkylän tapahtumien sivuja. Tapahtumat olivat tiiviitä 2-3 päiväisiä. Tuon alan esiintyjistä en tiedä, mutta ulkomaisia oli enemmän . Ja luulisin olevan nimekkäämpiä , kun lippujen hinnat olivat korkeampia. Taisi olla rannekkeen hinta 70 euroa ja yksittäiset liput 25 eurosta ylöspäin. Siilifolkissa on kyllä kävijöitä, mutta lähinnä vaan maksuttomiin osallistuvia. Tänä vuonna en käynyt, mutta aiemmin on mieleen tullut kylän kesätapahtuma, jossa kaikki pääsevät esille. Mikä sinällään on hyvä, mutta ei se taida oikein täyttää taiteen tukemisen perusteita.

Jätä kommentti

*