torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärvellä huumausainerikokset kaksinkertaistuneet kahdessa vuodessa

Huumausaineita ostetaan ja myydään nyt internetissä suljetussa Tor-verkossa. Valtaosa nuorten vanhemmista ei tunne koko verkkoa. (Kuva: Lotta Åberg)

Huumausaineita voi nykyään hankkia sujuvasti internetin välityksellä. Ilmiö on rantautunut Suomeen ja myös Pohjois-Savoon, eikä Siilinjärvi tee tässä poikkeusta.

– Huumausainerikosten määrä on kaksinkertaistunut Kuopion seudulla ja koko maakunnassa lyhyessä ajassa, sanoo poliisin sosiaalityöntekijä Tuija Heimonen Kuopiosta.

Poliisin tilastot vahvistavat asian myös Siilinjärven kohdalta. Kahdessa vuodessa huumausainerikokset ovat kaksinkertaistuneet.

Vuonna 2015 poliisi kirjasi Siilinjärvellä käyttörikoksia 21 ja huumausainerikoksia 4 eli yhteensä 25 kappaletta.

Viime vuonna 2017 käyttörikoksia kirjattiin jo 46 ja huumausainerikoksia 8 eli yhteensä 54 kappaletta.

Alaikäisten kohdalla kasvu on samansuuruista. Siilinjärven huumejutuissa oli alaikäisiä osallisina vuonna 2015 yksi henkilö ja viime vuonna alaikäisiä oli osallisina Siilinjärvellä 6 käyttörikostapauksessa ja kahdessa huumausainerikoksessa.

– Vielä viisi vuotta sitten kiinni jääneet alaikäiset olivat yleensä 16–17-vuotiaita, nyt on 14–15-vuotiaiden osuus ollut kovassa kasvussa Kuopion seudulla. Eli suunta on varsin huolestuttava, sanoo Heimonen.

Lue lisää 1.2. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*