keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärvelläkin on kymmeniä asunnottomia – tänään vietetään asunnottomien yötä

Asunnottomien yö nostaa tänä vuonna esiin asunnottomat naiset, joita oli Suomessa viime vuonna yli 1 200. Todellisuudessa luku voi olla suurempi, sillä piiloasunnottomuus on yleistä etenkin naisten keskuudessa.

Viime vuoden hyvinvointikertomuksen mukaan Siilinjärvellä olisi kymmenestä neljäänkymmentä ihmistä vailla pysyvää kotia. Todellisuudessa luku voi olla vieläkin suurempi, sillä niin kutsuttu piiloasunnottomuus ei näy virallisissa tilastoissa.

Siilinjärveläinen Suvi on ollut asunnoton useamman vuoden ajan. Asunnottomaksi jääntiin vaikuttivat monet eri tekijät sekä itsestä riippumattomat syyt.

Yönsä Suvi viettää ystävien, sukulaisten ja välillä tuttavien luona.

– Onneksi on tällainen verkosto olemassa, Suvi toteaa.

Asunnottomien yö

Tapahtuma Siilinjärven torilla ja Perheentalolla tänään 17.10. klo  15–18.

  • Tapahtumateltassa keskustelua ja ajankohtaisen tiedon jakamista sekä onnenpyörä. Paikalla useita kunnan ja seurakuntien eri toimijoita.
  • Paneelikeskustelu asunnottomuudesta Siilinjärven Perheentalolla klo 15.30–16.30.
  • Avoimet ovet klo 17–21 välisenä aikana: Siilinjärven kirkko ja diakoniatoimisto, Siilinjärven Virkistys ry, Toivonsäde, ViaDiaTori ja SulkavanSilta, jossa tarjolla myös ruokaa klo 18-21 välisenä aikana sekä mahdollisuus saunomiseen. Jaossa myös hygieniatuotteita ja vaatteita.
  • Tapahtuman järjestävät Siilinjärven kunta, Siilinjärven seurakunta ja ViaDia Pohjois-Savo ry.

Lue lisää siilinjärveläisen Suvin mietteistä ja asunnottomuudesta 17.10. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • koti kaikille

    Ja Juankoskella Niku purkaa kokonaisen vuokra kerrostalon, kuulemma ennen Kuopioon liittymistä remontoitu vielä asuntoja!

Jätä kommentti

*