lauantai 6.6.2020 Kustaa, Kyösti, Kustavi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Jari Huusko, Siilinjärven asuntokaupan grand old man

”Hyvä kunto ja hyvä sijainti”. Nämä ovat Jari Huuskon mukaan keskeiset tekijät, jotka vauhdittavat kohteen myyntiä. (Kuva: Matti Ihatsu)

Suomessa puhutaan usein koiranvirasta, kun puhutaan asunnonvälittäjistä. Ihmiset osaavat olla tylyjä, jos on siihen vähänkin aihetta. Toisaalta, ”koijari” irtoaa suusta helpommin kuin ”kiitos”.

Mistä tällainen maine ammattikunnalle sitten lienee tullut – ainakin kirjoittajalla itsellään on hyvät kokemukset välittäjistä, vaikka muutama ”pakkomyyjä” onkin kohdalle osunut.

Taitaa Kari Hotakaisen Juoksuhaudantiessä olla kuitenkin jotain perää…

– Kyllä siinä on, sanoo Savon Kiinteistö Oy:n myyntipäällikkö Jari Huusko. Hän tuntee tämän veijariromaanin, jossa kiinteistönvälittäjä ripottelee kassistaan leluja rintamamiestalon hiekkakasalle. Näin saadaan kohteeseen elämisen makua.

Huusko on välittänyt asuntoja kylällä jo 21 vuotta, mikä epäilemättä kertoo työssäonnistumisesta.

– Keskimäärin aika mukavasti on mennyt, Huusko sanoo vaatimattomasti pitkästä urastaan.

Jari Huusko näki päivänvalon Varpaisjärvellä vuonna 1960. Kirkonkylän pojasta kehkeytyi käsistään taitava nuori mies, mitä myöten tie vei ammattikouluun kirvesmieslinjalle. Timpurin töitä Huusko tekikin pitkän tovin, 18 vuotta.

Asuntojen myyminen alkoi kiinnostaa enemmän kuin niiden rakentaminen. Huusko päätti vaihtaa alaa ja lähti kauppakouluun vuonna 1995.

– Kauppakoulu oli jo aiemmin kummitellut mielessä, joten alan vaihto tuntui luontevalta. Selkäkin alkoi vihoitella kirvesmieshommissa, mikä vauhditti päätöstä.

– Olisin voinut suoraankin välittäjäksi hakeutua, koska minulla oli rakentajan taustaa. Sitten kun sain merkonomin paperit, niin työllistyin heti Jääskeläisen Jarin perustamaan firmaan ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Lue koko haastattelu 21.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*