keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärven avoin päiväkoti aiotaan lakkauttaa – ”Surullinen ja pettynyt olo”

Tiia-Maria Pohjola (vasemmalla), Paula Väisänen ja Sanna Siirilä-Reinikainen vetoavat, että avoin päiväkoti saisi jatkaa. Sylissä lapset Eevi, 7 kk, Henri, 2,5, Emilia, 8 kk ja Lilavera 1 v 3 kk.

Sivistyspalvelut suunnittelee avoimen varhaiskasvatuksen lakkauttamista osana kunnan säästötalkoita. Avoin päiväkoti Anselmi toimii Vuorelassa, Harjamäessä ja keskustassa. Keskustassa toimii myös maksullinen Muksumökki.

Tiia-Maria Pohjola, Paula Väisänen ja Sanna Siirilä-Reinikainen lapsineen ovat Vuorelassa Anselmin vakiokävijöitä. He ottivat lakkauttamissuunnitelmat vastaan pettyneinä.

– Surullinen ja pettynyt olo. Toivoisin, että mielikuva lapsiperheystävällisestä kunnasta säilyisi jatkossakin. Itselläni on niukat tukiverkostot. Ilman tätä en tuntisi juuri ketään, maaseudulla asuva Väisänen sanoo.

Avoimessa päiväkodissa toisensa tavannut kolmikko sanoo, että Anselmi on vertaistukea parhaimmillaan. He pohtivat, että lakkauttamisella tehtäisiin isoa vahinkoa.

– Sanon suoraan, että varmaan masentuisin, jos johonkin en lähtisi. Sitä mökkiytyy ja jää kotiin, Pohjola sanoo.

Siirilä-Reinikainen sanoo ymmärtävänsä, että kunnan taloustilanne on tiukka.

– Mutta onko kuultu esimerkiksi perhetyöntekijöiden näkemystä. Jos tässä säästetään, nousevatko kustannukset jossain muualla, hän pohtii.

Sivistysjohtaja Antti Jokikokko sanoo, että säästöjä on enää vaikea hakea lakisääteisistä toiminnoista.

Siksi suurennuslasin alla on avoin varhaiskasvatus, joka on kunnalle vapaaehtoinen. Kustannukset ovat noin 200 tuhatta euroa vuodessa.

Lue lisää 3.10. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • TH

    Haluaako Siilinjärven kunta antaa lapsimyönteisen kunnan mielikuvaa?Lapsiperheitä täytyy tukea ja tulisi olla viimeinen kohde josta palveluita lähdetään karsimaan. Avoin päiväkoti on monelle kotona lasta/lapsia hoitavalle henkireikä, tukee vanhemman arjessa jaksamista ja lapset oppivat sosiaalisen kanssakäymisen taitoja. Syntyvyys on laskussa, eikä lapsiperheiden palveluihin liittyvät leikkaukset paranna tilannetta. Päättäjiltä vaaditaan taitoa nähdä paria tilikautta pidemmälle. Hyvinvoiva perhe = hyvinvoiva lapsi, josta kasvaa nuori ja työssä käyvä veronmaksaja.

Jätä kommentti

*