sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärven ja Kuopion bussiliikenne samaan vyöhykkeeseen 2022 – ”Nykyinen raja on täysin keinotekoinen”

Pekka Kauhanen esittelee Bussit kartalla -sovellusta, josta näkee reaaliaikaisesti bussien sijainnin sekä pysäkkikohtaiset aikataulut.

Siilinjärven ja Kuopion lähiliikenteen välinen vyöhykeraja aiotaan poistaa vuonna 2022. Raja on ollut ainakin jonkinlainen kiistakapula vuodesta 2014, jolloin vyöhykeraja päätettiin vetää kuntien rajalle.

– Se oli virheliike, mutta tehtiin niiden tietojen ja laskelmien perusteella, mitä silloin oli käytettävissä, sanoo joukkoliikenneasioissa yhteyshenkilönä toimiva Siilinjärven kehitysjohtaja Pekka Kauhanen.

– Siitä tuli heti palautetta etenkin eteläsiilinjärveläisiltä. He kokivat, että on poskettoman kallista maksaa kausilipusta 88 euroa, kun jos kävelee rajan yli Sorsasalon rampille ja hyppää siitä kyytiin, hinta putoaa 40 prosenttia.

Moni eteläsiilinjärveläinen onkin pyöräillyt aamuisin rajan yli Kuopion puolelle ja noussut kyytiin vasta siellä.

Siilinjärvi on ajanut vyöhykerajan poistoa kuntien välistä jo vuosia, mutta Kuopiossa siihen ei ole suostuttu. Kauhanen sanoo ymmärtävänsä kuopiolaisten kannan sikäli, että paine on lähinnä Siilinjärven päässä.

– Mutta se raja on täysin keinotekoinen. Yhteiskuntarakennetta myöten alue on muutoin yhtenäinen.

Siilinjärveläisten ei tarvitse odottaa aivan vuoteen 2022 asti, sillä Siilinjärvellä otettiin maaliskuun alusta käyttöön vain siilinjärveläisille tarkoitettu kuntakausikortti.

Sillä siilinjärveläiset voivat matkustaa Siilinjärven ja Kuopion, eli A- ja B-vyöhykkeiden väliä halvemmalla hinnalla.

Siilinjärven kunta maksaa menetetyt lipputulot, arviolta noin 200 tuhatta euroa, omasta pussistaan.

Kolmen kuukauden kuntakausikortti maksaa 210 euroa, kun normaalisti se on 264 euroa. Täyden säästön saa, jos ostaa kerralla 12 kuukauden kortin.

Lue lisää joukkoliikenteestä 28.2. Uutis-Jousesta

 

Jätä kommentti

*