tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärven ja Kuopion talous pahasti pakkasella

Siilinjärven kunnan talousahdinko on syvenemässä sen verran hankalaan asentoon, että kunnassa käynnistetään talouden tasapainottamisohjelma.

Kunnan tämän vuoden alijäämäksi arvioidaan jopa 11,2 miljoonaa, kun sitä alunperin oli budjetoitu 5,4 miljoonaa euroa.

Kuluvan vuoden vuosikate on palvelualueiden tekemän ennusteen mukaan poikkeuksellisesti alijäämäinen 3,6 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa, että kunnan on otettava velkaa toimintansa pyörittämiseen.

Siilinjärven kunnanhallitus päätti käynnistää talouden tasapainottamisohjelman vuosille 2020–2022.

Ohjelma laaditaan syksyn aikana kunnanhallituksen nimeämän ohjausryhmän ohjauksessa. Ryhmään kuuluvat muun muassa kunnan johtoryhmä ja henkilöstöjärjestöjen valitsemat edustajat.

Kunnanhallitus nimesi ohjausryhmään kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Rautiaisen (kesk.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkko Nykäsen (kesk.) lisäksi kunnanhallituksen poliittisista ryhmistä Risto Daavitsaisen (sd), Merja Oksmanin (kok.), Jukka Rekolan (ps) ja Heikki Jääskeläisen (vihr.).

Yhtään helpommin ei mene Kuopion kaupungillakaan, joka on päättänyt aloittaa yt-neuvottelut. Niiden perusteluina ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen mukaan henkilökunnan irtisanomisetkaan eivät ole poissuljettuja.

Lue lisää 19.9. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • liisa

    Puolet kunnan työntekijöistä ulos ! Kauan,kauan sitten oli kunnan asioiden johtaminen ihan hunningolla ! Kartoitus osastolla oli viinapullon kahvipöydässä, ihan julkisesti ! Onkohan muutosta tapahtunut ? Silloin olivat juopot sattuneet samalle osastolle.Miten on rakennusvalvonnan laita, kaikki julkiset rakennukset ovat huoneessa ? Ei tule halvaksi ,koko ajan uusia parakkeja ja uusia kouluja,uusi terveyskeskus,uusi kunnantalo . Eikö rakennustarkastajajilla ole mitään vastuuta ?

  • liisa

    Kirjoitusvirhe: homeessa on oikea sana.

Jätä kommentti

*