sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärven terveyskeskus ja tori parempiin paikkoihin?

Niilo Lapveteläisellä on paljon ajatuksia Siilinjärven keskustan kehittämisestä. (Kuva: Matti Ihatsu)

Siilinjärven keskustaan ja keskuskortteliin on tulossa suuria muutoksia lähitulevaisuudessa, jotka puhuttavat kuntalaisia.

Kunnanhallitus on asettanut nähtäville asemakaavaehdotuksen, jolla keskuskorttelin ja linja-autoaseman ympäristöön on tarkoitus rakentaa neljä kerrostaloa ja iso market. Samaan aikaan ollaan etsimässä terveyskeskukselle uutta paikkaa, joksi kunnan sote-lautakunta esittää nykyistä terkkarin tonttia.

Siilinjärveläinen Niilo Lapveteläinen on seurannut näitä hankkeita tiiviisti. Hänen mielestään kunnalta puuttuu laajempi näkemys kirkonkylän kehittämisestä.

– Nyt kylää kehitetään ikään kuin kortteli kerrallaan, eikä keskustaa sillä tavoin saada vietyä kaupunkimaiseen suuntaan, Lapveteläinen sanoo.

Hänen mielestään keskuskorttelin kehittämisessä yksi avainelementti on iso parkkipaikka, joka sijaitsee Tokmannin ja kirjakaupan edessä.

– Tästä parkkialueesta voitaisiin tehdä uusi isompi tori, jossa on jo kesäisin ollut Siili-folk tapahtuma telttoineen. Uudesta torista tulisi avara ja valoisa, jonne ilta-aurinkokin paistaa lännestä. Nykyisen pienen torin voisi vaikka kattaa, sinne saisi talveksi hyvät myyntipaikat.

Terveyskeskuksen paras paikka olisi Nilsiäntien varteen suunnitellun uuden marketin paikalla – valoisa tontti. Rakennusaikaisia haittoja, kuten pöly, melu ja liikenne, ei nykyiselle terveyskeskukselle tulisi lainkaan.

– Tämä olisi hyvin luonnollinen sijainti terveyskeskukselle. Terkkari istuisi myös viereiselle ”tontille” eli Alkon takana olevien parkkipaikkojen kohdalle, Lapveteläinen sanoo.

Lue lisää 7.2. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*