lauantai 6.6.2020 Kustaa, Kyösti, Kustavi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärvi aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön lomauttamiseksi

Kunnanjohtaja Vesa Lötjöselle myönnettiin ylimääräisessä kunnanhallituksen kokouksessa lisää toimivaltaa poikkeuksellisten olojen vuoksi. Perjantaina Lötjönen päätti yt-neuvotteluista.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen päätti tänään perjantaina, että kunnassa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön lomauttamiseksi.

Neuvottelut koskevat henkilöstöryhmiä, joiden tehtäviin koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat.

Useita kunnan toimintayksiköitä on suljettu, niiden toimintaa on supistettu tai toimintatapoja muutettu. Monessa yksikössä työnteko on estynyt kokonaan. Poikkeusolot ovat vaikuttaneet myös kuntalaisten palveluiden käyttöön. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa lasten määrä on vähentynyt.

Vapautuvaa henkilöstöä sijoitetaan soveltuvin osin sote-palveluihin, jossa henkilöstön tarve lisääntyy, mutta koko henkilöstölle ei voida antaa muita tehtäviä.

Pääluottamusmiehet ovat huolissaan niiden henkilöstöryhmien toimeentulosta, joiden työnteko on keskeytynyt ja palkanmaksu voidaan lopettaa työsopimuslain määräysten mukaisesti 14 päivän päästä työnteon keskeytyksestä.

Neuvotteluja jatketaan 27. maaliskuuta.

 

 

Kommentit

  • Huolestunut

    Asun tien toisella puolella päiväkotia. Iltapäivästä ulkona lapsia maksimissaan 25 ja hoitajia 7-8. On kunnalla varaa vaikka talous kuralla. Eiköhän määräaikaisia apulaisia/avustajia ainakin jo irtisanomisiin. Että vakityöntekijöille töitä riittäisi eikä heidän tarvitsisi lomiaan polttaa ennenaikaisesti.

  • Päätöksiä

    Määräaikaisia apulaisia ja avustajia vähennettävä että vakityöntekijöille riittää töitä eikä heitä jouduttais lomauttamaan/irtisanomaan.

Jätä kommentti

*