keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärvi kasvaa ylöspäin – suunnitteilla uusi kuntatalo ja kerrostaloja

Tulevaisuudessa Siilinjärven keskusta voi näyttää esimerkiksi tältä. Tässä vaihtoehdossa kuntatalolla ja sote-keskuksella on yhteinen pysäköintilaitos.

Siilinjärvi kaavailee uudenlaisen kuntatalon rakentamista nykyisen terveysaseman paikalle. Kolme- tai neljäkerroksinen kuntatalo korvaisi nykyisen, huonokuntoisen kunnantalon.

Perinteistä kunnantaloa ei ole tarkoitus tehdä, vaan kunnan hallintotoimintojen lisäksi kuntatalossa voisi olla muitakin kuntalaisten palveluita tai yhteisiä tiloja.

Sen lähelle, nykyisen terveyskeskuksen viereen on tarkoitus rakentaa uusi 3–4 -kerroksinen sote-keskus.

Nykyisen kunnantalon paikalle kaavaillaan  kerrostaloja, jotka suojaisivat myös Nilsiäntien melulta. Kasurilantien toiselle puolelle, nykyisen linja-autokentän päälle on jo aiemmin kaavoitettu kolme 6–8 -kerroksista kerrostaloa.

– Ja Fontanellan viereen kun saadaan vielä hotelli, mennään melko lailla kaupungin suuntaan, kunnanjohtaja Vesa Lötjönen sanoo.

Kunnanhallitus kuulutti maanantaina vireille asemakaavan muutoksen, jossa suunnitelmia linjataan. Kaavatyöstä pidetään kuntalaisille infoilta kunnantalon valtuustosalissa 18. syyskuuta klo 18.

Lue lisää 4.9. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • Poismuuttanut

    Joo asuinkerrostalot suojaavat Nilsiäntien liikenteen melulta. Kaikkea sitä saakin lukea. Näin kai kunta esitellyt kaavaluonnosta. Tarkoitus on varmaankin, että kerrostalot korkeina rakennuksina suojaavat kunnantaloa ikäänkuin meluseinänä. Eikö tullut lainkaan mieleen, että se melu kuuluu asuntoihin ikkunoiden kautta ja parvekkeitakin voi olla Nilsiäntien suuntaan. Siilin keskustan kokonaissuunnitelmana näyttääkin olevan, että asuinkerrostalot rakennetaan meluvalleiksi ja keskellä on marketteja. Aika omaperäinen ratkaisu. S-marketin paikalle olisi pitänyt rakentaa asuinkerrostaloja.

  • PEEÄS

    Missä muuten on jatkossa linja-autoasema? Ikävästi näyttää, että jatkossa värjötetään tuulessa ja tuiskussa odotellaan busseja laukkujen kanssa.

Jätä kommentti

*