sunnuntai 5.4.2020 Irene, Irina, Ira, Iro

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siilinjärvi varautunut koronaan THL:ää tiukemmin

Koronaviruksen leviämisen varalta Siilinjärven kunta on nostanut valmiutta ja perustanut varautumisryhmän.

Kunnassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita. Lisäksi kunnassa on otettu käyttöön omat, vielä hieman tiukemmat ohjeet.

THL:n ohje: Jos epidemia-alueelta Suomeen palaamisen jälkeen sinulle ei tule kuumetta tai muita hengitystieinfektion oireita, kuten yskää tai hengenahdistusta, voit pääsääntöisesti palata työhön, kouluun tai päiväkotiin. Jos sinulle tulee oireita 14 vuorokauden kuluessa epidemia-alueelta poistumisesta, ota välittömästi ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ensisijaisesti puhelimitse.

Kunnan oma täsmennys yllä olevaan ohjeeseen on se, että mikäli samaan matkaseurueeseen kuuluneella henkilöllä tulee yllä kuvattuja oireita, niin muiden samaan seurueeseen kuuluneiden henkilöiden ei toivota palaavaan kouluun tai päiväkotiin työntekijänä tai asiakkaana, vaikka he olisivat oireettomia. Näiden henkilöiden tulisi pysyä kotona siihen asti, kun oireilevan henkilön koronavirustestitulokset valmistuvat. Varsinaiseen karanteeniin määräämisen tekevät terveysviranomaiset.

Tämän kunnan oman tarkennuksen vuoksi Siilinlahden koulun ja lukion henkilökuntaa on ollut pois työpaikalta. Alkuviikosta töistä oli poissa neljä henkilöä, varotoimenpiteenä.

Lue lisää 12.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*