torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

SiiPe menetti Oulussa huulilla olleen voiton ja pelaajia

Kuvassa pinkovan Toni Toivasen jalka petti Oulussa kotitaipaleella ja peli jäi huolestuttavasti kesken.

Sen dramaattisempi ei pesäpallo-ottelukaan voi juuri olla kuin millaiseksi Oulun ja Siilinjärven Pesiksen miesten putoamiskarsinnan ensimmäinen välienselvittely kehittyi.

Maratonpeli ratkesi vasta toisessa kotiutuskisassa, kun Oulun siihen asti tavan takaa kotiutuksissaan epäonnistunut Eino Järvelä iski pallon riskillä koppia yrittäneen SiiPen kakkoskoppari Mikko Hakomäen edestä maisemiin.

Kunnari ja juoksu nostivat Oulun kotiutuskisan ja koko pelin voittoon, kun SiiPeltä oli toisessa kotiutuskisassa onnistunut vain Samu Vainikainen.

Ensimmäisessä kotiutuskisassa SiiPen onnistujia olivat Mikko Hakomäki ja Teemu Kinnunen. Oulun Tapio Salo ja Markus Lehtiniemi iskivät kuitenkin pelin tasoihin.

Raatelevaan kotiutuskisaan jouduttiin, kun supervuorokin meni tasan 2–2. SiiPe meni johtoon harhaheitolla ja Sebastian Lahden lyönnillä, mutta sitkeä Oulu nousi tasoihin Toni Kohosen ja Ari Lankisen lyönneillä toisen jakson lopulla kahden juoksun tappiotilanteesta.

Ottelu ei ratkennut varsinaisilla vuoropareilla, vaikka SiiPe voitti hallitsemansa avausjakson 3–1 ja johti toistakin kahdella Kimmo Lukkarin lyömällä juoksulla.

Se ei kuitenkaan pystynyt tappamaan peliä, kun epäonni iski tuplasti jo muutenkin rampautuneeseen miehistöön.

Ensimmäisen jakson lopulla niin sisä- kuin ulkopelin avainpelaajiin kuuluva Toni Toivanen loukkasi jalkansa kotitaipaleen lopussa ja joutui pois pelistä. Tilalle siirtyi Sebastian Lahti kolmosvahdiksi ja Ville Pietinen meni kakkosvahdiksi Toivasen tontille.

Oulu huomasi tilaisuutensa ja otti toisella jaksolla kaksi kotiutusta näpäyksillä Lahden edestä.

Peli oli tasan eikä sekään riittänyt, kun huono harhaheitto painui Lahden vartioiman kolmospesän ohi ja oululaisetenijä kirmaisi jaksovoittojuoksun.

Kaiken lisäksi Lahtikin loukkasi jalkansa ja hänen tilalleen tuli käsivaivainen etenijäjokeri Simo Vainikainen. Jalkavaivainen Juho Keinänen ei pystynyt pelaamaan ollenkaan.

Loukkaantumissuma on erittäin huolestuttavaa SiiPelle. Se tasoittaa ottelusarjaa ennakkosuosikki SiiPen haitaksi.

Oululla on lisäksi kotipelietu, jonka se pystyi keskiviikkoiltana nippanappa pitämään.

Ensi lauantaina 31.8. klo 15 joukkueet kohtaavat Siilinjärvellä ja sunnunta ina taas Oulussa.

SiiPen pelinjohtaja Perttu Westersundilla on iso haaste saada parsittua kilpailukykyinen joukkue kokoon.

Pelaajia löytynee vielä, mutta kysymysmerkki on, mikä heidän valmiutensa on tällaisiin erittäin korkea paineen tiukkoihin otteluihin.

– Ei tässä ole aihetta paniikkiin ja hätätilaan, vaikka kohtalo koetteleekin. Pelaajia löytyy vielä, mutta nyt saavat loukkaantumiset jo kertakaikkiaan riittää. Terveiden pitää parantaa peliään ja löytyy vielä lisää sisua sekä ratkaisukykyä. Seuraava kotipeli on voitettava, ettei jouduta selkä seinää vasten, totesi Westersund maltilliseen tapaansa.

Kolme voittoa saavuttanut joukkue pelaa ensi kesänä Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä.

Kommentit

  • liisa

    Ja pelinjohtaja on vaihdettava , Westersund ei hallitse peliä, sama kaava jatkuu koko ajan !!!7

Jätä kommentti

*