tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

SiiPe vierasvoitolla superjymy-yllätykseen Sotkamossa

SiiPen Toni Toivanen oli kolmella lyömällään juoksulla kentän sisäpelikuningas Sotkamossa.

Siilinjärven Pesiksen miehet tekivät koko superpesiskauden suurimpia jymy-yllätyksiä kukistamalla sarjan kovimpiin kotijoukkueisiin kuuluvan Sotkamon. Sensaatiomainen 2–0 -voitto tuli vieläpä suoraan kahdessa jaksossa juoksuin 5–4 ja 4–1.

Voiton pääarkkitehteina olivat pitkän hiljaisen kautensa avausjakson kolmella lyödyllä juoksullaan katkaissut Toni Toivanen sekä toisen jakson aluksi kaksi juoksua takakentän läpilyönnillä sivaltanut Teemu Kinnunen. He ottivat juoksujen teon harteilleen, kun siitä normaalisti päävastuun kantava Kimmo Lukkari jäi yhteen juoksuun.

Lisäksi Teemu Kinnunen eliminoi lukkaroinnillaan koko joukkueen tiiviin ulkopelin tukemana Sotkamon Jymyn hirmukotiuttaja Roope Korhosen. Se oli yksi pelin ratkaisuista. Korhonen kykeni vain yhteen kotiutukseen, kun edellisessä ottelussa hän takoi yhdeksän juoksua.

Jymyn toinen jokeri Lauri Rönkkö löi kaksi juoksua, mutta kun varsinaisilta kenttäpelaajilta ei tullut apuja, iski SiiPe molemmilla jaksoilla enemmän juoksuja 1400 katsojan ja paljon lukuisamman Pesislive- ja Ruutu+ -nettiseuraajajoukon suureksi yllätykseksi.

Ulkokentälläkin onnistunut Toni Toivanen sai SiiPen ykköspalkinnon. Kakkospalkinto meni
mainioita otteitaan jatkavalle Itä-Länsi -pelaaja Simo Vainikaiselle, vaikka hän joutui jalkarasituksen vuoksi outoon sisäpelirooliin numerolle seitsemän. Kentälle menot ja kakkoskärjen vaihtolyönnit onnistuivat sataprosenttisesti oivan ykkösvahtipelin lisäksi. SiiPen juoksuista kaksi toivat Antti Rinnevuori, Samu Vainikainen ja röyhkeästi kentälle mennyt B-poikaikäinen etenijäjokeri Sebastian Lahti.

Pelinjohtaja Perttu Westersundin mukaan joukkueen sisulataus osui kohdilleen ja virheiden määrä pysyi vähäisenä molemmilla jaksoilla.

– Emme tulleet altavastaajina Sotkamoon pelokkaina ja vain puolustaen. Päätimme pelata rohkeasti, mutta fiksusti ja kärsivällisesti alusta lähtien. Vahvuutemme, eli tiivis ulkopeli, onnistui eikä repsahduksia tullut missään vaiheessa. Toivasen avausjakson kakkospuolen puhkaisusta olisi normaalisti tullut 1+3 juoksua, mutta kentän laidan mainosaita puolitti saaliin. Toisaalta avausjakson voitto ja sarjapiste tuli onnekkaalla harhaheittojuoksulla, kun Jymyn lukkarin yli mennyt polttoheitto livahti kotipesän takana olleesta portista ulos, kertoi tyytyväinen Westersund.

Arvokas ja makoisa kolmen pisteen voitto nosti SiiPen sijoitusta sarjassa 11:neksi ohi Kankaanpään sekä kasvatti eroa kahteen viimeiseen putoamisesta karsivaan joukkueeseen, Koskenkorvaan ja Alajärveen, viiteen sekä seitsemään pisteeseen. SiiPen kanssa tasapisteissä on kaksi ja yhden pisteen edellä niin ikään kaksi joukkuetta.

Ensi sunnuntain kotiottelun voitolla nousuvireistä Pattijokea vastaan voi SiiPe nousta monta sijaa jopa kahdeksan joukkueen ylemmän loppusarjan tuntumaan.

Jätä kommentti

*