keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

SiiPen miehillä ja naisilla tuplavoittojen viikonloppu

Emmi Julkunen riemuitsi 1+3 juoksua tuoneesta ajolähdön läpilyöntikunnarista, joka varmisti Siipettärille avausjakson voiton sunnuntaina.

Siilinjärven Pesiksen miehet ja naiset voittivat molemmat viikonlopun pelinsä ja lujittivat tuntuvasti asemiaan putoamis- ja nousukarsintapelisarjoissaan.

Miesjoukkue oli edelleen yllättävän tiukoilla Oulun kanssa, mutta voitti lauantaina koti-Mantulla sisäpeliltään heikkotasoisen ottelun jalkapallolukemin 1–0 (1–0, 1–1).

Sunnuntaina Oulussa sisäpeli hitusen koheni kummallakin, SiiPellä vielä hiukan enemmän ja se voitti 2–0 (2–1, 7-4). Näin SiiPe meni ottelusarjassa johtoon voitoin 2–1.

SiiPen säilyminen Superpesiksessä ratkeaa keskiviikkoiltana klo 17 koti-Mantulla, jos se ottaa Oulusta kolmannen voiton. Muutoin ratkaiseva viides kamppailu on Oulussa ensi lauantaina.

Kotiottelu ratkesi SiiPen eduksi lukkari Teemu Kinnusen johtamalla vahvalla ulkopelillä sekä hänen ja Kimmo Lukkarin lyömillä juoksuilla. Oulun lukkarilegenda Toni Kohonenkin jäi Kinnusen varjoon.

Sunnuntaina SiiPen valtiksi nousi normaalia laajempi kotiuttajakaarti, kun peräti seitsemän pelaajaa iski ainakin yhden juoksun.

Yhä ailahdellen pelaava ja tärkeissä paikoissa nyt onnistunut Kimmo Lukkari ja Mikko Hakomäki iskivät kaksi juoksua. Ulkopelikin pysyi kohtalaisen tiiviinä.

SIIPETTÄRET haki lauantaina selkeän 2–0 voiton Lappajärveltä jaksoin 5–0 ja 5–1 yhdellä kauden parhaista peleillään, Etenkin ulkopeli oli timanttisen tiivistä ja Superpesiksen jumbojoukkue jäi aseettomaksi.

Tärkeissä otteluissa parhaimmillaan oleva Maaret Ahonen iski neljä juoksua ja oli sataprosenttinen tehokas mailan varressa. Roosa Lappalainen onnistui kakkospolttajana ja Johanna Pirskanen tavanomaiseen tapaansa lukkarina.

Sunnuntaina SiiPe jatkoi koiti-Mantulla samaan voitokasta peliään. Ulkokentällä tuli jonkin verran räpylävirheitä, mutta vahva lyöntipeli kompensoi niitä ja voitto irtosi varsin vaivatta 2–0 (8–3, 4–1).

Kruununa oli Emmi Julkusen hieno läpilyönti kakkosluukusta ajolähdössä avausjakso. Siitä tulleet 1+3 juoksua varmistivat SiiPen jaksovoiton. Myös jokeri Petra Väistölä oli hyvässä iskussa neljällä juoksullaan.

Lappajärvi oli joka osa-alueella, erityisesti nopeudessa selkeästi jäljessä SiiPeä, vaikka se hieman piristyi edellispäivästä.

Kahden pelin jälkeen näyttääkin todennäköiseltä, että SiiPe voittaa kolmannen ottelun Lappajärvellä ensi lauantaina ja nousee pitkän tauon jälkeen naisten Superpesikseen.

Mainiosti joukkuettaan kauden aikana kehittänyt ja liiat paineet poissa pitänyt pelinjohtaja Erno Tuomainen lupasi iloisen pelin jatkuvan.

Jätä kommentti

*