tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

SiiPen miehillä ja naisilla voitokas sunnuntai – karsintapelit jatkuvat

Vainikaisen veljekset Samu (vas) ja Simo ovat olleet keskeisessä roolissa Alajärven kaadoissa kahdessa putoamiskarsintapeleissä.

Siilinjärven Pesiksen kaikille miesten ja naisten pesäpallojoukkueille paistoi menestyksen aurinko kirkkaasti sunnuntaina, kun ne voittivat putoamis- ja nousukarsintapelinsä.

Miehet kukistivat Alajärvellä kotijoukkue Ankkurit kotiutuskisan jälkeen 2–1 (5–1, 2–5, 0–0, 3–1) ja ovat yhden voiton päässä seuraavasta putoamiskarsintavaiheesta Ykköspesiksen toiseksi sijoittuneen kanssa. Ratkaisu saattaa tulla jo tiistai-iltana klo 17.30 SiiPen kotikentällä, pesis-Mantulla.

Kaksijakoinen ottelu oli ensimmäistä tasaisempi.

Avausjaksolla SiiPe oli pelin herra ykköspalkittu Samu Vainikaisen ja edellispelin supersankari Toni Toivasen lyötyä kaksi juoksua. Toisella jaksolla Alajärvi otti ohjat kaikkiaan neljä juoksua pelissä iskeneen jokeri Markus Hallasuon johdolla.

SiiPen jokerikollega Kimmo Lukkarin kaksi juoksua jäivät kosmeettisiksi kavennuksiksi.

Supervuoroparissa ei kumpikaan joukkue kyennyt juoksuihin, vaikka ulkopeliään toisesta jaksosta tiivistäneellä SiiPellä oli siihen kaksi tilaisuutta. Kotiutuskisassa Kimmo Lukkari, Mikko Hakomäki ja Toni Toivanen ratkaisivat voiton, kun Alajärvi teki vain yhden juoksun.

Palkintoraati noteerasi SiiPen parhaiksi Samu Vainikaisen ja ykkösvahdiksi tulleen, aiemmin jokerina ja kopparina pelanneen Ville Pietisen. Vaativa ulkopelitontti tarvitsi jo toisen tuuraajan, kun vakiopelaaja Simo Vainikainen on yhä käsivammatoipilas ja ykköstuuraaja Juho Keinänen ei ollut pelikuntoinen kaiketi edellisottelun rajun pallonosuman jälkeen.

Simo Vainikainen kunnostautui kuitenkin taas etenijäjokerina.

Vaikka ottelusarja näyttäisi ratkeavan SiiPelle laadukkaamman ja tasaisemman pelaajiston ansiosta, toppuutteli pelinjohtaja Perttu Westersund vielä spekulointeja jatkokarsintapeleistä todennäköisimmin Ykköspesiksen Oulua vastaan.

– Vielä pitää olla pää kylmänä ja suoritusvarmuus korkealla niin mailan kuin räpylänkin varressa. Alajärvi on selkä seinää vasten eikä se ainakaan vähennä vaarallisuutta. Jokeri Hallasuo pitää saada kuriin tiistai-iltana tiiviillä ulkopelillä, kertoi koko joukkueen vahvasta asenteesta ja vastuunkannosta iloinnut Westersund.

 

NAISTEN ykkös- ja kakkosjoukkueet voittivat myös kotiottelunsa ja välttyivät kesälomalta. Lauantaina kummatkin joukkueet hävisivät täpärästi 0–1 vieraspelinsä, ykkösjoukkue Pöytyällä ja kakkosjoukkue Ilmajoella.

Nyt SiiPe 1 voitti Pöytyän supervuorossa 2–1 (0–7, 2–1, 2–1) elvyttyään synkän alun jälkeen. SiiPen B- ja C-tyttöpitoinen nuori kakkosjoukkue kukisti Ilmajoen Kisailijat 2–0 (9–8, 2–1).

Kummatkin joukkueet pelaavat keskiviikkoiltana vieraskentillä ratkaisevat kolmannet ottelut. Voitolla SiiPe 1 pääsisi Ykköspesiksen loppuottelusarjaan Joensuun Mailaa vastaan ensi viikonloppuna.

Panoksena on kahden ottelun voittajalla suora nousu Superpesikseen. Häviäjäkin pelaa noususta vielä Superpesiksen jumbo-Lappajärveä vastaan.

SiiPe 2 pääsisi voitolla suomensarjan keskilohkon loppuotteluun Puijon Pesistä vastaan ensi viikonloppuna. Sen voittaja jatkaa lopulliseen Ykköspesiksen nousukarsintaan pohjoislohkon ykköstä vastaan.

Jätä kommentti

*