tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siipettäret pelaavat noususta Superpesikseen!

Pinja Kesti kunnostautui kolmella lyömällään juoksulla mutta myös ulkokentällä räpyltyössä ratkaisupelissä Pöytyällä.

SIILINJÄRVEN Pesiksen naisten ykkösjoukkueen 2–1 -vierasvoitto jaksoin 1–4, 4–0, 1–0 Pöytyän Urheilijoista keskiviikkoiltana merkitsi siipettärien pääsyä Ykköspesiksen loppuotteluun Joensuun Mailaa vastaan.

Panoksena on mestaruuden lisäksi suora nousu naisten Superpesikseen. Häviäjällekin jää nousumahdollisuus, sillä se kohtaa Superpesiksen jumbojoukkue Lappajärven.

Myös tämän ottelusarjan voittaja pelaa ensi kesänä Superpesiksessä.

Siten mahdollisuus kahdesta superpesisjoukkueesta Siilinjärvellä sitten 1990-luvun on entistä realistisempi edellyttäen, että SiiPen miehetkin selviävät kaksivaiheisesta putoamiskarsinnasta. Heillä on tänään Alajärvellä neljäs putoamiskarsintaottelu ja mahdollisuus ottelusarjan voittoon sekä pääsyyn ratkaisevaan karsintaan Oulua vastaan.

 

SIIPEN naisten pelinjohtaja Erno Tuomaisen mukaan kolmas nousukarsintapeli oli edellisten tavoin äärimmäisen tasainen ja tasokas.

– Kumpikaan joukkue ei saanut eikä antanut mitään ilmaiseksi. Ulkokentät olivat erittäin tiiviitä. Pöytyä oli avausjaksolla hilkun parempi ja voitti. Tauolla päätimme taas, ettemme myy nahkaamme helpolla emmekä halua lomalle. Palopuheita ei tarvittu. Päättäväisyys nousi jokaisesta pelaajasta.

– Niinpä toisella jaksolla ulkopelimme tiivistyi niin timanttiseksi, ettei Pöytyä tehnyt yhtään juoksua. Sen tehojokeri Petra Kaitonen pysyi täysin kurissa kun taas oma lyöjäjokerimme Petra Väistölä löysi oikean osoitteen lyönteihinsä iskemällä kolme juoksua, selvitti Tuomainen.

 

SUPERVUOROPARISSA SiiPe torjui Pöytyän kotiutusyrityksen ja teki heti palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä päättyi täpäriin paloihin kotipesän kynnykselle, mutta kolmas kerta toden sanoi, kun Pinja Kestin välilyönti kotiutti Siru Seppäsen voittojuoksuun ja -juhlintaan.

Kumpikaan ei päässyt palkinnoille, vaikka Kesti löi yhteensä kolme juoksua ja kovaheittoinen Seppänen toi yhtä monta. Sankareita he silti olivat. Ykköspalkinto meni oivallisesti lukkaroineelle Johanna Pirskaselle ja kakkospalkinto Petra Väistölälle.

 

MESTARUUSKAMPPAILUT alkavat ensi lauantaina runkosarjan voittaneen Joensuun kotiareenalla. Sunnuntaina klo 15 JoMa tulee SiiPen vieraaksi Mantulle. Voittojen mennessä tasan ratkaisupeli on keskiviikkona Joensuussa.

SiiPen naisten kakkosjoukkueelle koitti kesäloma sen kärsittyä 0–2 (1–11, 2–18)  murskatappion Ilmajoella suomensarjan keskilohkon ensimmäisen nousukarsintavaiheen ratkaisupelissä. Näin SiiPe 2:n sijoittui neljänneksi.

Lohkomestaruudesta ja nousukarsintafinaalipaikasta Ykköspesikseen pelaavat Ilmajoki ja Puijon Pesis Kuopiosta.

Jätä kommentti

*