torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Siipettärille täpärä tappio finaalissa – uusi yritys vielä Lappajärveä vastaan

SiiPe taisteli sisukkaasti ratkaisupelissä Joensuussa, mutta tuloksena oli äärimmäisen niukka tappio kuten uhrautuvasti syöksyneelle Siru Seppäselle kotipesäkilvassa.

Keskiviikkoilta oli äärimmäistä draamaa Siilinjärven Pesikselle niin naisten kuin miesten vierasotteluissa mutta valitettavasti ikävää sellaista.

Naisjoukkue hävisi ratkaisevan nousukarsintaottelun supervuoroparissa Joensuun Mailalle noustuaan ensin avausvuoroparin 2–5 -tappiosta ja toisen jakson kolmen juoksun takaa-ajosta 7–5 -voittoon Petra Väistölän johdolla.

Supervuoroparissa emäntäjoukkue JoMa iski ensin kaksi juoksua eikä Siipettäret pystynyt vastaamaan kuin yhdellä Amanda Löfgrenin kotiutuksella ailahdellen pelanneiden Petra Väistölän ja Pinja Kestin epäonnistuttua.

Ottelun alku lupasi hyvää SiiPelle, kun etenijäjokeri Roosa Vesalo iski heti tyhjän kentän kunnarin. Siihen ilo loppuikin avausjaksolla, kun JoMan kovalyöntinen Laura Rajahalme täräytti ajolähdössä pallon maisemiin kunnarin ja kolmen juoksun edestä.

Siipettärien sisua kuvastaa, ettei joukkue lannistunut toisella jaksolla 1–4- ja 4–5 -tappiotilanteissa vaan nousi ohi jaksovoittoon.

SiiPen ykkösenä palkittiin sataprosenttisesti lyönneissään onnistunut ja kolmejuoksua tuonut Roosa Lappalainen. Hyvin lukkaroinut ja kaksi juoksua tuonut Johanna Pirskanen sai kakkospalkinnon.

Tämä kärkikaksikko oli JoMalle pitelemätön, mutta kotiuttajilla eivät tehot aivan riittäneet. Siru Seppänen toi ja Petra Väistölä löi kolme juoksua.

– Tappiosta huolimatta olen tosi ylpeä pelaajistani. Kaikki pelit JoMaa vastaan olivat h-vetin hyviä ja tasaisia eikä niistä jäänyt jossiteltavaa ja painolastia mieleen Lappajärvi-peleihin. Onnittelut joensuulaisille voitosta ja noiususta, hilkun parempia olivat. Meillä on edelleen tavoite voittaa kauden viimeinen peli, Jos ja kun niin käy, olemme mekin Superpesiksessä ensi kaudella, hehkutti pelinjohtaja Erno Tuomainen.

Joensuun Maila nousi voitollaan naisten Superpesikseen, mutta siipettärien mahdollisuudet seurata perässä säilyivät.

Se kohtaa Superpesiksen jumbojoukkue Lappajärven kolmesta voitosta ratkeavassa karsinnassa. Ottelusarja alkaa Lappajärvellä ensi lauantaina. Siilinjärvellä pelataan sunnuntaina 1.9. klo 15.

Jätä kommentti

*