keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Sitkeys voitti surkeuden – SiiPe säilyi miesten Superpesiksessä

SiiPen miesten pitkä ja karikkoinen pelikausi päättyi lopulta riemuun sarjapaikan säilymisestä sitkeän Oulun kaatuessa kolmannen kerran.

Siilinjärven miesjoukkue pelaa myös kesällä 2020 Superpesiksessä.Tämä varmistui keskiviikkoiltana Mantun kotikentällä, kun SiiPe nujersi kolmannen kerran sitkeästi rimpuilleen Oulun.

Voitto ratkesi vasta supervuoroparissa, jossa pelin ja SiiPen koko kauden kuningaspelaaja Teemu Kinnunen iski ainoan juoksun hienolla kolmoslaidan puhkaisulla.

Kinnunen löi SiiPen ainoan juoksun myös 1–4 -hävityllä avausjaksolla sekä kaksi juoksua toisella jaksolla. Niistä jälkimmäinen oli jakson 3–2 -voittojuoksu. Se turvasi SiiPen pääsyn supervuoropariin.

Muutoin ottelusarja oli venynyt viidenteen otteluun Oulussa ensi lauantaina. Joskus joukkuepelikin voi olla lähes yhden miehen show.

Ratkaisupelistä ja oikeastaan SiiPen koko pelikaudesta voi sanoa, että sitkeys voitti lopulta surkeuden.

Keskiviikkoillan avausjakso oli pahasti latautumisessa epäonnistuneelta SiiPeltä niin onnetonta peliä, ettei sellaista liene tällä kaudella ollut ainakaan sisävuoroissa.

Mainiosti edelleen lukkaroinut Teemu Kinnunen myönsi, että tauolle mennessä hävetti reilun 800 katsojan vuoksi.

Tauolla joukkue ja pelinjohtaja Perttu Westersund kaivoivat normipelin esiin tiivistyneen ulkokentän ja hieman parantuneiden lyöntien kautta.

Kummoista ei peli vieläkään ollut, mutta avausjakson toilailujen väheneminen riitti juuri ja juuri rennosti sekä paineitta pelannutta Oulua vastaan.

Oululta puuttuivat lukkarilegenda Toni Kohonen, ex-siipeläinen Antti Tolonen ja jokerilupaus Touko Loukkola. Silti tai ehkä siksi joukkue pelasi äkkikomennuksen lukkariksi saaneen Oskari Salmelan johdolla miehekkäästi putoamiskarsintasarjan parhaan ottelunsa, mikä kertoo asenteen suuresta merkityksestä pesäpallossa.

SiiPen 38 sarjapelissä marinoitunut pelirutiini oli kuitenkin Oululle liikaa lukkari ja mailataituri Teemu Kinnusen johdolla. Pelitilastojen valossa SiiPen niukka voitto oli ansaittu.

Oulun pelinjohtaja Ilkka Hirvonen totesi kuitenkin osuvasti, että kaikki neljä karsintapeliä olivat niin tasaisia ja vaiheikkaita, että mikä tahansa niistä olisi voinut päättyä toisin kuin lopputulos. SiiPen onneksi näin ei käynyt.

SiiPen helpottunut kollega Perttu Westersund totesi, että työtä on jatkettava lähes saman tien.

Näin on, sillä pelaajien päästyä viimein ansaitulle syyslomalle toipumaan vammoista ja rasituksista ankaran kauden jälkeen, pitää joukkueen taustavoimien kiireesti ryhtyä kamppailemaan moneen vuoteen kuumimmilla pelaajamarkkinoilla.

Ensimmäinen urakka on parin-kolmen keskeisen avainpelaajien pitäminen joukkueessa. Se ei ole helppoa.

Lisäksi pitäisi vielä hankkia oikeita vahvistuksia, jotta päättyneen kauden pitkät tappioputket ja piinalliset putoamiskarsintapelit eivät toistuisi.

Laajahko pelaajisto koitui joukkueen onneksi, kun muutamat pelaajat kuten Eemeli Paldanius, Juho Keinänen ja Ville Pietinen ottivat suurempaa vastuuta loukkaantuneiden tilalla. Se kertoo henkisestä vahvuudesta. Heistä kannattaa pitää kiinni.

Teemu Kinnusella on SiiPen onneksi pelaajasopimus ensi kaudeksi.

Kommentit

  • VV

    Arghhhhhhh nämä otsakkeet… ei tule Jousi Vuorelaan jatkossakaan.

Jätä kommentti

*