sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Suininlahden koulussa opiskellaan syksystä alkaen biotaloutta

Biotaloushanketta pohdittiin maanantaina Suininlahden koululla. Kuvassa vasemmalla Karl-Erik Hasa ja Niina Mäntyniemi. Suininlahden koululta hankkeessa ovat tiiviisti mukana Ari Laamanen, rehtori Ilpo Kemppainen, Tero Tammi ja Mikko Nurmi. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Suininlahden yläkoulussa Siilinjärvellä alkaa syksyllä uusi pitkä valinnaisaine, joka yhdistää eri oppiaineita ja opettajia, mutta yhteisenä teemana on biotalous.

Kaksi vuotta kestävälle kurssille valitaan 20–30 oppilasta, ja tunteja on kaksi viikossa.

Suininlahden koulu on yksi neljästä pilottikoulusta, jotka valittiin Biotalouden mahdollisuudet ja luova yrittäjyys -hankkeeseen. Hanketta rahoittaa Olvi-säätiö.

Hankkeessa mukana oleva Karl-Erik Hasa sanoo, että biotaloudesta puhutaan nyt paljon. Siksi myös oppilaat, eli tulevaisuuden tekijät halutaan saada tutustumaan siihen.

– Puhutaan paljon ilmastosta, maaperästä ja vedestä. Tähän lähelle tehdään isoa tehdashanketta, eli paljon on pinnalla, Hasa sanoo viitaten Finnpulpiin.

Suininlahden koulun biologian ja maantiedon opettaja Mikko Nurmi on suunnitellut rehtori Ilpo Kemppaisen kanssa syksyllä alkavaa kokonaisuutta.

– Se alkaisi biotalouspohjalla, eli tehdään asia tutuksi. Sitten yhdistetään teknologiaosaamista ja tuodaan mukaan yrittäjyyttä.

Yhtenä ajatuksena on, että oppilaat muodostaisivat heti alussa pienyrityksiä, jotka lopuksi esittelisivät oman lopputyönsä, joka voi olla jokin tuote tai vaikka mittauslaite.

Olvi-säätiö rahoittaa hanketta yli 530 000 eurolla.

Lue lisää 31.1. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*