tiistai 23.7.2019 Olga, Oili

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

”Suomi huolehtii itsenäisyydestään”

Kyllikki Miettinen, Aira Kasurinen, Pirkko Väisälä, Bertta Oinonen, Esko Kokko ja Toivo Oinonen seurasivat suut hymyssä pienten päiväkerholaisten laululeikkejä. (Kuva: Matti Juusela)

Suomen itsenäisyyden perinteinen veteraanijuhla järjestettiin maanantaina Vuorelan kirkolla. Paikallisten sotien veteraanien ja lottien lisäksi juhlassa oli vieraina sotasukupolven edustajia muualta Suomesta, muun muassa Oulusta. He olivat kuntoutettavia Vuorelan Kunnonpaikasta.

Juhlassa oli runsaasti veteraaniväen ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Järjestäjinä olivat veteraaniyhdistyksen rinnalla seurakunta, Vuorelan Kunnonpaikka ja POP pankin Vuorelan konttori.

Juhlapuheen piti Pohjois-Savon Sotainvalidipiirin puheenjohtaja Heikki Lahtela. Hän tähdensi, että viime sotien veteraanit ja lotat ovat jättäneet jälkipolville arvokkaimman perinnön – itsenäisen Suomen.

– He ovat puolustaneet ja rakentaneet isänmaata suomalaisella sisulla. Heidän esimerkkinsä velvoittaa nykypolvia huolehtimaan jatkossakin valtakunnan vapaudesta ja hyvinvoinnista kansallisten etujen mukaisesti, Lahtela linjasi.

Tervetulosanat esitti Siilinjärven seurakunnan kirkkoherra Olli Kortelainen. Hän totesi veteraanisukupolven tinkimättömän työn Suomen hyväksi. Osa sitä on ollut rauhan rakentaminen. Ja rauhan viesti lähti eteenpäin tästäkin juhlasta.

Lue lisää 5.12. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • Antti Erälaukko

    Suomen itsenäisyys on nyt yhtä suuressa vaarassa kuin viimeksi NL:n hyökätessä 1940 luvulla. Putin kun päättää tulla niin siinä menee vapaus ja demokratia. Hän kyllä luultavasti aloittaa Ahvenanmaasta. Kukaan ei meitä silloin oikeasti auta. Vain Naton jäsenyys tuo oikean turvan.

Jätä kommentti

*